Last minute vakantie Senegal

Last minutes vergelijken

Vergelijk 12 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Kies je dit jaar voor een last minute naar Senegal, dan boek je een goedkope vakantie naar een ontspannen en vriendelijke bestemming. Een land boordevol natuur, cultuur en prachtige stranden. De meeste toeristen boeken goedkope reizen naar Senegal omdat het West-Afrikaanse land bekend staat als ultieme zonbestemming. Met zo een ellenlange kustlijn is dat dan ook niet verwonderlijk. Maar er is meer dan dat. Een vliegvakantie naar dit land brengt je ook naar savannes, tropische oerwouden en heuvelachtige gebieden.

Populaire Last minutes

Populaire bestemmingen rondom Senegal

Welkom in het land van Teranga

Senegal heeft dankzij zijn gastvrijheid een mooie bijnaam gekregen: het land van Teranga (welkom). Vertrek je goedkoop naar dit sfeervolle Afrikaanse land, dan laat je je onderdompelen in de warmte van zijn bewoners en hun rijke culturele tradities. Senegal is overigens een voormalig Franse kolonie, wat je vandaag de dag nog merkt in de taal en de keuken. Ook herbergt het land nog een ander bijzonder stukje geschiedenis: het was ooit één van de centra van slavenhandel.

Bijna ieders favoriete regio: de Petite Côte

Boek je een super last minute naar Senegal, dan kun je rekenen op strand aan overvloed. De kustlijn strekt zich maar liefst 700 kilometer uit aan de Atlantische Oceaan. Saly en Somone behoren tot de populairste badplaatsen en tellen allerlei accommodaties, van eenvoudig en low budget tot luxe en all inclusive. Beide badplaatsen bevinden zich in de regio Petite Côte, de populairste regio van het land. Daar vlakbij vind je ook vogelreservaat Somone en natuurpark Bandia.

Een ideale bestemming voor een rondreis

De veelzijdigheid die je aan de Petite Côte treft, vind je ook in de rest van het land. Last minute reizen naar Senegal betekenen dan ook zoveel meer dan alleen een zonvakantie. Daarom vind je tussen de beschikbare deals ook regelmatig een aanbieding voor een rondreis. Tijdens zo een rondreis bezoek je natuurlijk ook de kleurrijke hoofdstad Dakar met zijn vele koloniale gebouwen en exotische versmarkten. Ook voormalig slaveneiland Ile de Gorée en Lac Roze mogen dan niet aan je reisprogramma ontbreken.

De beste manier om kennis te maken met het Afrikaanse continent

Senegal is het land bij uitstek om op een ongedwongen manier kennis te maken met het continent Afrika. Behalve dat zijn er nog meer redenen om een deal naar deze veelzijdige bestemming te boeken. Zeker als je een (redelijk) onervaren reiziger bent. Zo is er sprake van een minimaal tijdsverschil met Nederland (één of twee uur, afhankelijk de zomer- of wintertijd) en ligt Senegal op slechts zes uur vliegafstand.

De beste tijd om een last minute naar Senegal te boeken

Dankzij zijn ligging kun je in Senegal het hele jaar door rekenen op hoge temperaturen. Deze liggen tussen de 25 en 35 graden. Wel is er sprake van een droog seizoen en een regenseizoen. Die laatste valt in de maanden juni, juli, augustus en september. Ook vlak daarvoor en daarna kan het iets vochtiger en regenachtiger zijn dan de rest van het jaar. De meeste vakantiegangers boeken hun goedkope last minute naar het Afrikaanse land dan ook tussen november en april, de droogste periode.  

Last minutes vergelijken

Vergelijk 12 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Andere populaire last minute bestemmingen

Blog

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software