Last minute Istanbul

Last minutes vergelijken

Vergelijk 29 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Waarom iedereen ooit een goedkope vakantie naar Istanbul zou moeten boeken

Een last minute vakantie Istanbul lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende keuze voor een stedentrip. Maar maakt dat het stiekem niet alleen nog maar leuker? Een last minute Istanbul betekent een reis naar een historische stad die veel verschillende invloeden heeft gekend. Een wandeling door Istanbul voelt als een wandeling door een levend geschiedenisboek. De vele bezienswaardigheden, het lekkere eten, de talloze goedverzorgde zwerfkatten en de gastvrijheid van de bevolking maken je trip tot een succes. Bij VertrekDirect.nl boek je je vakantie Istanbul goedkoop en snel.

Populaire Last minutes

Populaire bestemmingen nabij Istanbul

Een last minute Istanbul: stedentrip naar een stad met een veelbewogen geschiedenis

Vind jij bij VertrekDirect de voor jou perfecte deal en reis je binnenkort goedkoop naar Istanbul? Dan reis je af naar een stad dat zowel in het Europese als het Aziatische deel van Turkije is gelegen. Istanbul stond vroeger bekend als Constantinopel. De stad werd in de zevende eeuw voor Christus door de Grieken gesticht. Na het Ottomaanse tijdperk brak de moderne periode aan. Deze super last minute brengt je dus naar een historische stad die in de loop der eeuwen veel heeft meegemaakt.

De aantrekkingskracht van Istanbul

Toen het moderne Turkije in 1923 werd gesticht, verloor Constantinopel zijn status als hoofdstad. Istanbul verloor zijn aantrekkingskracht echter nooit. Het bleef altijd de belangrijkste stad van het land. Een goedkope last minute naar de stad voelt haast aan als een reis naar een ander tijdperk. Of beter gezegd, een vliegvakantie naar een plek waar verschillende tijdperken naast elkaar lijken te bestaan. De authentieke oosterse cultuur in combinatie met de moderne westerse invloeden maken goedkope reizen naar Istanbul meer dan interessant. De rivier de Bosporus splitst de stad in het Europese en het Aziatische deel op.

Een goedkope vakantie naar Istanbul: welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Last minute reizen naar Istanbul vereisen een paar goede wandelschoenen. Van je goedkope vakantie naar Istanbul zou je namelijk geen gelegenheid onbenut moeten laten om in de rijke cultuur en geschiedenis te duiken. De Hagia Sophia staat zonder twijfel in de top van must-sees. Deze voormalig Byzantijnse kerk werd in een moskee veranderd. Nu dient hij als museum. Ook het Topkapipaleis, de voormalige residentie van de sultans, zal een bijzondere indruk op je maken tijdens je last minute Istanbul. Bezoek ook zeker de Blauwe Moskee met zijn geschilderde tegeltjes.

Klimaat en accommodaties

Ondanks het Middellandse Zeeklimaat dat er heerst, beginnen de temperaturen pas vanaf eind mei, begin juni stabiel hoog te worden. Juli en augustus zijn de warmste maanden. De beste periodes voor je last minute vakantie Istanbul zijn het voor- en najaar. Tot en met oktober kun je rekenen op aangename temperaturen. Tussen onze vele deals vind je het hele jaar door wel een aanbieding. Je kunt ervoor kiezen om in een low-budget accommodatie of juist in een luxere all-inclusive accommodatie te verblijven. Eén ding is altijd zeker: met VertrekDirect.nl boek je je vakantie Istanbul goedkoop.

Last minutes vergelijken

Vergelijk 29 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Andere populaire last minute bestemmingen in Turkije

Blog

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software