Last minute op vakantie? Stel alvast je bagagelijstje op!

Wanneer je een last minute aanbieding scoort, moet je misschien al op redelijk korte termijn vertrekken. Haastige spoed is zelden goed, zegt het spreekwoord. Natuurlijk is dat op jou niet van toepassing, want jij zorgt er gewoon voor dat jij je zaakjes goed geregeld hebt. Als je regelmatig op vakantie gaat, weet je natuurlijk precies wat je zoal moet inpakken. Zet dat op papier en bewaar dit bagagelijstje in je kledingkast. Zo ben je altijd voorbereidend op een snel vertrek.

Handig om bij je te hebben

Qua kledingkeuze is het weer op jouw vakantiebestemming natuurlijk bepalend. Op vakantie naar warme oorden hoef je geen dikke jas in te pakken en bij een reisje naar een winterse omgeving heeft een bikini niet zo veel zin. Wat wel altijd handig is om bij je te hebben, zijn zonnebrillen op sterkte. Je beschermt daarmee je ogen tegen de felle schittering van de zon en vooral ook tegen de uv-straling die zeer schadelijk is. Door de sterkte hoef je ook niet steeds van bril te wisselen. Je gaat immers op vakantie om te relaxen!

Ook dit zeker niet vergeten

Ook dit zeker niet vergeten

Sommige dingen zijn in het dagelijks leven zo vanzelfsprekend, dat je er bijna niet meer bij stilstaat. Op vakantie kunnen allerlei dingen opeens minder vanzelfsprekend zijn. Dat geldt niet alleen voor de zonnebrillen, maar ook voor allerlei gebruiksvoorwerpen zoals een schaar en een pincet. Thuis heb je ze zo voor het grijpen, maar zet ook deze artikelen zeker op je bagagelijstje. Als je gaat vliegen, check dan wel even in hoeverre bepaalde scherpe voorwerpen toegestaan zijn om mee te nemen. Ook handig om altijd bij je te hebben: extra tasjes om afval in te verzamelen.

Check lijstjes van anderen online

Je komt online overal handige lijstjes tegen die al door anderen zijn opgesteld. Loop die lijstjes eens door en bekijk welke artikelen voor jou van toepassing zijn. Je zou bijvoorbeeld niet de eerste zijn die de oplader voor zijn mobiele telefoon of e-reader vergeet mee te nemen. Natuurlijk kun je zo’n ding misschien wel ergens op jouw vakantiebestemming kopen, maar het is natuurlijk handiger om er gewoon direct eentje in je koffer te doen. Denk ook aan zaken als medicijnen en neem gerust wat dingen mee die je mogelijk niet eens nodig hebt, zoals neusspray en hoofdpijntabletten. Beter mee verlegen dan om verlegen, toch? Goede reis!

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software