Last minute Texel

Last minutes vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Last minutes.

Goedkoop overnachten op Texel: het eiland van duinen, schapen en fietspaden

Nederlands grootste Waddeneiland, met zijn bekende rode vuurtoren, is al jarenlang favoriet onder vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Boek je een van de goedkope hotels op Texel, dan wachten jou binnenkort tientallen kilometers strand, uitgestrekte duingebieden en authentieke dorpen. Een last minute naar Texel wordt overigens ook vaak geboekt door fietsliefhebbers. Een uitgebreid fietspadennetwerk verbindt de zeven dorpen van het eiland. Een eiland dat ook door talloze zeehonden en 15.000 schapen hun thuis wordt genoemd. Een vakantie op Texel is uniek!

Populaire bestemmingen in Nederland

Met de boot naar Texel

Overweeg je een van de goedkope hotels op Texel te boeken, maar twijfel je over de reis ernaartoe? Nergens voor nodig! De overtocht met de veerboot duurt maar twintig minuutjes. Je vertrekt vanuit Den Helder. De veerboot zet ongeveer elk uur koers naar Nederlands grootste eiland en op drukke dagen is de vaarfrequentie zelfs hoger. Je vakantie op Texel begint vanaf het moment dat je op de veerboot stapt. Voor kinderen is de boottocht helemaal een bijzondere ervaring!

Een last minute naar Texel: dertig kilometer zandstrand aan je voeten

Boek je een last minute naar Texel, dan boek je een weekendje, midweekje of weekje naar een van Nederlands ultieme strandbestemmingen. De zandstranden liggen aan de westkust en op een groot gedeelte ervan is het toegestaan om ook met je hond te lopen. De Texelse stranden zijn breed en schoon. Aan de Noordzeekant van het eiland mag je overal, behalve tussen paal 31 en 33, zwemmen. Bezoek tijdens je vakantie op Texel zeker De Koog, dit is het populairste strand. Absolute rust vind je op strandvlakte De Hors.

Bezienswaardigheden op Texel

Voor natuurliefhebbers zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden op dit waddeneiland. Prachtige wandelingen maak je onder andere in het Nationaal Park Duinen van Texel. In dit duingebied aan de westkant van het eiland lijkt het of je de wereld voor eventjes stil kunt zetten. Alle informatie die je zoekt, vind je bij het bezoekerscentrum in natuurmuseum Ecomare. Ook een wandeling door natuurreservaat De Slufter mag tijdens je last minute op Texel niet ontbreken. Deze grotendeels door duinen omsloten strandvlakte staat in verbinding met de Noordzee, waardoor een bijzonder landschap is ontstaan.

De vuurtoren van Texel:hét symbool van het eiland

Kies je ervoor om binnenkort goedkoop te gaan overnachten op Texel, dan mag een fotomomentje bij hét symbool van het eiland natuurlijk ook niet ontbreken. De karakteristieke rode vuurtoren is al meer dan 150 jaar oud en heeft al heel wat schepen door de gevaarlijke omringende wateren geleid. Eierland staat op het noordelijkste puntje van het eiland. Van maart tot en met oktober is hij dagelijks te bezoeken. Daarbuiten kun je hem op woensdagen en in het weekend beklimmen.

Een vakantie op Texel: hier hoef je geen minuut stil te zitten

Boek jij een van de goedkope hotels op Texel of ga je voor een van de gezellige vakantiehuisjes op een bungalowpark? Eén ding is zeker: jij gaat een actieve vakantie tegemoet. Over heel het eiland loopt wel 140 kilometer aan fietspaden. Wandelen kan eveneens door de duinen, bossen en polders. Bezoek tijdens je last minute op Texel ook eens Ecomare, dat tegelijkertijd een natuurmuseum en een zeehondenopvang is. Een leuk dagje uit voor alle leeftijden! In het Juttersmuseum zie je tot wel 75 jaar oude vondsten.

Een vakantiehuis aan het strand of in het bos

Goedkoop overnachten op Texel kan natuurlijk in een hotel, appartement of bed and breakfast. Accommodaties vind je op veel verschillende plekken. Een vakantiehuis op een vakantiepark is echter ook een aanrader. Op Texel zijn verschillende bungalowparken, zowel groot als klein. Een aanzienlijk gedeelte daarvan bevindt zich rond Cocksdorp en De Koog. Goedkoop naar Texel kan zowel naar een ruim bungalowpark midden in het bos, als naar een park bij het Noordzeestrand inclusief zwemparadijs en animatie voor kinderen.  

Last minutes vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Last minutes.

Meer leuke bestemmingen in Nederland

Blog

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software