Last minute Leiden

Last minutes vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Last minutes.

Op vakantie naar Leiden: Rembrandts stad vol nostalgie en historie

Al wandelend door de oude binnenstad met zijn vele grachten, bruggetjes, kerken, wevershuisjes en andere monumenten realiseer je je: deze last minute naar Leiden is het beste cadeau wat je jezelf had kunnen geven. Goedkope hotels in Leiden vind je via vergelijkingswebsite VertrekDirect.nl het hele jaar door. De centraal gelegen accommodaties zijn een perfecte uitvalsbasis om de romantiek en de nostalgie van de stad te proeven. Ga binnenkort goedkoop overnachten in Leiden en ontdek de wonderen van de stad van Rembrandt.

Populaire bestemmingen in Nederland

De mooiste bezienswaardigheden tijdens je last minute in Leiden

Vier je je vakantie in Leiden, dan kun je natuurlijk niet om het rijke erfgoed van de stad heen. De bezienswaardigheden in deze stad zijn haast ontelbaar. In ieder geval laat je de zeventiende-eeuwse Leidse Waag niet aan je voorbijgaan, waar handelaren en marktkooplieden vroeger hun waren wogen. En ga je goedkoop overnachten in Leiden? Sla dan ook een bezoek aan De Burcht niet over, waarvan de eerste delen zelfs uit de negende eeuw stammen. Laat tot slot ook de Pieterkerk, de hoofdkerk van de stad, niet aan je programma ontbreken.

Met deze activiteiten maak je je bezoek aan de Sleutelstad nóg leuker

Leiden, ook wel de Sleutelstad genoemd, heeft nog veel meer voor je in petto. Ruil de hoofdstraten van de stad eens in voor een bijzondere wandeling door de wat minder bekende delen ervan. Bewandel tijdens je last minute in Leiden de Leidse Loper, die langs ruim twintig historische plaatsen leidt, of volg de Hofjesroute. De oudste sociale huurwoninkjes in de stad stammen uit de vijftiende eeuw. Leiden is bovendien een echte museumstad. Naturalis, Corpus, De Lakenhal en het Rijksmuseum van Oudheden zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Een bijzonder stukje groen in het Leidse centrum

Kies jij voor een van de goedkope hotels in Leiden, maar wil je het bruisende centrum ook eens kunnen verruilen voor een rustigere plek? Bezoek gedurende je last minute in Leiden dan ook eens de Hortus Botanicus, de botanische tuinen van de stad. Het zijn de oudste van heel Nederland en ze werden vlak na de universiteit van de stad, aan het eind van de zestiende eeuw, geopend. Je vindt er tal van planten, waaronder de grootste leliesoort ter wereld.

Goedkoop overnachten in Leiden

Dat ook een hotel in Leiden in het centrum goedkoop kan zijn, bewijst vergelijkingswebsite VertrekDirect.nl. Goedkope hotels in Leiden zijn onder andere de ketens Van der Valk en Ibis, die bekendstaan om hun aantrekkelijke prijzen én hun comfort. Maar in deze stad kun je het ook zo gek maken als je zelf wilt. Voor extra luxe kies je voor een van de boutique hotels of ketens als het Hilton of Holiday Inn, die met vier sterren zijn beoordeeld. Jij viert je vakantie in Leiden precies zoals jij dat wilt. Een bed and breakfast geeft je extra privacy.

Vakantiewoningen buiten de stad

Goedkoop overnachten in Leiden kan echter ook een verblijf vlak buiten de stad betekenen. Boek je een last minute naar Leiden met kinderen? Neem je je hond mee op vakantie? Of wil je deze stedentrip kunnen combineren met rust en natuur? Kies dan voor een vakantiepark vlak buiten de stad. Zowel gezinnen als rustzoekers en watersportfanaten vinden rond Leiden alles waar ze naar op zoek zijn. Strijk bijvoorbeeld neer in Katwijk aan Zee, in het groene Park Wijde Aa, of maak er voor kinderen een onvergetelijke vakantie van door voor Vakantiepark Duinrell te kiezen.  

Last minutes vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Last minutes.

Meer leuke bestemmingen in Nederland

Blog

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software