Slimme tips voor het boeken van betaalbare tickets

Met dat grauwe, koude weer in Nederland lonkt een vakantie! Of het nou gaat om een vakantie naar een ver warm oord of een stedentrip, vooral in de winter zijn we bezig met de volgende vakantie. Dit omdat je dan even kan wegdromen, maar ook omdat meestal in december alle vakanties voor het volgende zomerseizoen online staan. Vrijwel het enige nadeel van vakanties is dat ze nou eenmaal geld kosten. Een vakantie kost gemiddeld €628 euro per persoon! Daarom is het vinden van de beste deals voor vliegtickets altijd van belang. Maar hoe krijg je de beste deal? Volg deze tips!

Zet een prijsalarm aan

Om goedkope vliegtickets te scoren kun je tegenwoordig speciale prijsalarmen aanzetten op verschillende sites. Op deze manier krijg je een alert op het moment dat de prijs van de beoogde vlucht goedkoper of duurder wordt. Het blijft een gokspel, maar op deze manier kan je proberen de vlucht op een zo goedkoop mogelijk moment aan te schaffen. Houd daarnaast ook verschillende aanbieders in de gaten. Elke aanbieder heeft zijn eigen deals. Zo vind je vliegtickets goedkoop op Tix, maar ook op andere websites.

Wees te vroeg of net op tijd

De goedkoopste vliegtickets hebben veel te maken met wanneer je ze aanschaft. Uit onderzoek blijkt dat je de goedkoopste tickets over het algemeen twee tot vier maanden van tevoren aanschaft als je binnen Europa vliegt. Voor intercontinentale vluchten boek je de beste deals vier tot acht maanden van tevoren. Last minute vluchten boeken kan ook een optie zijn. Als je hier voordeel uit wil halen, moet je voor wat risico gaan. De beste last minute deals scoor je namelijk drie tot vijf dagen van tevoren. Het kan dus ook zomaar zijn dat er dan geen vliegticket meer beschikbaar is. Maar als je flexibel bent in je bestemming, hoeft dit geen probleem te zijn. Er is namelijk altijd wel een vliegticket ergens naartoe beschikbaar.

Kies de goedkoopste dag

Vrijdag en zaterdag zijn doorgaans de duurste dagen om te vliegen. Daarnaast is het vanzelfsprekend ook duur om tijdens de schoolvakantieperiode te vliegen. Heb je de vrijheid die periode en deze dagen te vermijden, doe dat! Om de goedkoopste tickets te boeken, kan je het beste dinsdagmiddag rond 15:00 uur achter je computer plaatsnemen. Airlines starten hun promoties namelijk vaak op maandag en concurrenten spelen hier pas later op in.

Neem een overstap

Je verwacht het misschien niet, want met een overstap ben je vaak langer onderweg, maar extra stops kunnen je vliegticket een stuk goedkoper maken. Met een overstap kan je al snel een paar honderd euro besparen. Een ander voordeel is dat je tijdens een lange vlucht even goed de benen kan strekken en wellicht wat nieuwe snacks in kan slaan. Er zitten alleen ook nadelen aan een vlucht boeken met overstap. Soms hebben deze overstap vluchten hele vervelende tijden, waardoor je middenin de nacht een paar uur op een vliegveld vastzit. Ook zijn sommige overstappen vrij krap. Je moet op de overstap hub in de chaos van het vliegveld dan zo snel mogelijk naar jouw aansluitende vlucht racen, wat soms best wat stress met zich mee kan brengen. Klaar om te besparen? Volg deze tips!

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software