Auto, vliegtuig, trein, boot of fiets: hoe ga jij de wereld ontdekken?

Je bent vast en zeker al aan het nadenken waar je na de coronacrisis heen wil reizen. Wij denken graag met je mee en bieden je wat inspiratie. In dit artikel zetten we de verschillende manieren waarop je kunt reizen op een rij.

Soms is het vliegtuig de enige optie

Vooral als je graag verre reizen maakt, ontkom je eigenlijk niet aan het vliegtuig. Dat geldt helemaal wanneer je naar een eiland ver weg op vakantie wil, zoals Curaçao. In theorie zou je daar met de boot heen kunnen, maar de kans is vrij klein dat je zo lang vakantie kunt nemen, want dan ben je echt heel lang onderweg.

De auto is herkenbaar, goedkoper én diervriendelijk

Voor veel mensen voelt een autovakantie als een feest der herkenning, omdat zij vroeger met hun ouders óók in de auto op vakantie gingen. Een belangrijke reden voor zelf rijden is dat dit meestal een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld vliegen. Een ander voordeel van de autovakantie is dat je ook je hond mee kunt nemen. Zo’n 35% van alle honden in Nederland gaan mee op vakantie in de auto. Let er wel op dat in andere landen soms andere regels gelden dan bij ons. Even voorbereiden is dan ook wel zo verstandig.

Net even iets anders: met de trein of boot

Met de trein op vakantie doet je misschien denken aan je Tienertoer- of Interrail-avonturen. Uit die ervaring weet je vast ook dat het een prima manier is om te reizen. Heerlijk relaxt, want je hoeft alleen maar in te stappen. Bovendien is het spoorwegnetwerk uitgebreid genoeg om je overal heen te brengen. En als er water tussen jou en je bestemming zit, dan kun je met de boot overvaren.

De fiets biedt volop avontuur

Wanneer je écht je eigen pad wil volgen, dan is een fietsvakantie absoluut de moeite waard. Je kunt in eigen land blijven, maar met een beetje ervaring fiets je ook zo de landgrenzen over. Vooral de Alpenlanden zijn populair bij fanatieke fietsers, dus misschien is dit ook voor jou een leuk avontuur.

Welk vervoer je ook kiest, check je verzekering

Een doorlopende reisverzekering afsluiten is een absolute aanrader! Je hoeft dan nooit meer voor een vakantie te denken aan hoe je verzekerd bent. Het is gewoon altijd geregeld. Dat is wel zo’n veilig gevoel. En het scheelt je weer een stukje vakantiestress.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software