Welke landen kun je beter vermijden voor een last minute?

Wil je een last minute boeken, dan zijn er een aantal bestemmingen die je uitstekend kunt kiezen. Er zijn echter ook een aantal bestemmingen die je maar beter kunt vermijden. Welke bestemmingen zijn dat? Een aantal landen op een rij die je voor een last minute beter kunt vermijden.

Egypte

De prijzen voor Egypte zijn erg laag, maar dat komt niet alleen doordat er zoveel hotels zijn. Het is er ook lang onrustig geweest en dat geldt vandaag de dag nog steeds. Het is dan ook zeker verstandig om voor je vertrek het reisadvies voor het land te kijken. Bovendien is het een goed idee om te checken of de reisorganisatie waar jij mee op stap gaat aangesloten is bij ANVR en SGR.

Spanje

Spanje is al vele jaren een echte zonbestemming. Het is dan ook helemaal ingespeeld op het toerisme. Spanje is een van de vele voorbeelden waar de prijzen doorgaans vooral in de zomermaanden erg hoog zijn. Ook voor landen als Turkije en Griekenland geldt dit. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een land dat wat minder toeristisch is als je de zon op wilt zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hongarije? In dit land heb je vaak evenveel zonuren als in landen als Spanje en het is doorgaans stukken goedkoper.

Tunesië

Eigenlijk geldt voor dit land hetzelfde als voor Egypte. Doordat er veel onrust is geweest in de afgelopen jaren, is het aantal toeristen sterk gedaald. Door lagere prijzen hoopt ook Tunesië weer meer toeristen naar hun land te trekken. Controleer het reisadvies en check of je reisorganisatie is aangesloten bij ANVR en SGR.

Australië in de zomermaanden

Een last minute naar Australië in de zomer daar? Realiseer je dan wel dat de temperatuur makkelijk kan oplopen tot rond de 50 graden Celsius. Dat is erg warm, zelfs als je komt om op het strand te liggen en lekker van het mooie weer te genieten. Het is dus beter om Australië niet te boeken wanneer het er zo warm is. Dat geldt overigens ook voor de Verenigde Emiraten.

Bali of Thailand in het regenseizoen

De tropische regens duren lang en dat zal je merken wanneer je in Bali of Thailand verblijft tijdens het regenseizoen. In Bali is dat van oktober tot en met april, in Thailand van juli tot en met oktober. De straten in de dorpjes en steden overstromen in deze periode vaak. Dat is niet ideaal wanneer jij het land wilt ontdekken en lekker op je gemak rondloopt of rijdt.

Seychellen of Malediven tijdens de zomer

In de maanden juli tot en met augustus kan het behoorlijk spoken rondom de Malediven en de Seychellen. De zee wordt dan erg woest en zelfs als je niet op het water hoeft te zijn, is dat geen pretje. Sommige resorts sluiten zelfs. Je kunt dus beter in een van de andere maanden naar deze prachtige locaties gaan.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software