We helpen jou graag zoeken naar de mooiste campings in Frankrijk!

Kamperen is al jarenlang enorm populair. Miljoenen mensen reizen ieder jaar af naar de camping om daar te genieten van elkaar en van het even weg zijn uit de vertrouwde omgeving. Welk land leent zich nou perfect voor een luxe campingvakantie? Juist! La Douce France! Frankrijk is voor velen de ideale vakantiebestemming en dat heeft met meerdere factoren te maken. Het gevarieerde landschap, het fijne klimaat, de vele bezienswaardigheden, de prachtige stranden en de mooie steden en authentieke dorpjes maakt kamperen in Frankrijk al jaren zeer populair. Wil je kamperen in Frankrijk dan kun je kiezen uit een vakantie in verschillende regio’s. We lichten er een paar voor je uit!

De mooiste campings aan de Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon staat bekend om zijn prachtige zandstranden, wijngaarden, mooie landschappen en pittoreske dorpen. Tijdens uw vakantie in de Languedoc-Roussillon hoeft je je niet te vervelen, je vindt bijvoorbeeld in de steden Nimes en Arles veel overblijfselen uit de Romeinse tijd, er zijn tal van karakteristieke stadjes en vele toeristische dorpjes.

Camping Le Soleil de la Méditerranée in Saint Cyprien doet zijn 5-sterren eer aan. De camping ligt op maar 800 meter van de Middellandse zee en beschikt over een enorm zwembadcomplex met heel veel glijbanen, ook de animatie is perfect geregeld!

Vlakbij de Spaanse grens, midden in het centrum van Argelès sur Mer, ligt de 4-sterrencamping La Chapelle. Op deze camping heerst een gemoedelijke sfeer en het hele gezin zal zich prima vermaken in het zwembad met glijbanen. Na een korte wandeling van een paar minuten sta je op het heerlijke zandstrand.

Waar kun je beter kamperen in Frankrijk dan in de Ardèche?

Ardeche

De Ardèche staat bekend om de hoogvlaktes met imponerende kloven, valleien met bossen, wijngaarden, de vele pittoreske dorpjes en natuurlijk de bekende kanotochten.

Een echte topcamping in de Ardèche is toch wel camping Le Ranc Davaine. Op deze 5-sterrencamping vind je een prachtig aangelegd zwembad op diverse niveaus daarnaast is er voor de kleintjes ook nog een leuke waterspeeltuin. De accommodaties van Roan staan allemaal op schaduwrijke plaatsen, erg fijn als de temperaturen oplopen! De camping ligt vlakbij Ruoms met leuke winkels en restaurants.

Overweldigende natuur en een imposant heuvellandschap rondom Annecy

Houd je van natuur dan is de regio Annecy echt aan te raden! Je kunt hier prachtig wandelen rondom het schilderachtige meer van Annecy met zijn prachtige panorama’s. De Haute-Savoie is vooral bekend door de Mont Blanc die met een hoogte van 4.800 meter de hoogste berg van Frankrijk en West-Europa is.

Een heerlijke camping in deze prachtige regio is de 4-sterrencamping L’Ideal in Lathuile! De camping ligt op loopafstand van het meer van Annecy en is uitgerust met een zwembadcomplex met maar liefst 5 glijbanen.

Kun je na het lezen van deze blog ook niet wachten om te gaan kamperen in Frankrijk? Kijk dan hier eens voor een overzicht van campings in Frankrijk.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software