Tips voor de ultieme (auto) vakantie in Cuba

Cuba, een fantastisch land midden in het Caribisch gebied wat bekend staat om de sigaren, rum, oldtimers en salsa. Reden genoeg om dit land eens op je verlanglijstje te zetten. Huur een auto, ga op salsa les of dompel je onder in deze bijzondere cultuur. Door de veelzijdigheid van dit land kun je je vakantie helemaal zelf samenstellen. Er zijn zoveel gave plekken dat je dit het beste met de auto kunt doen. Je kunt vaak al een auto huren vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld. Het eerste vervoer naar je verblijf is dan meteen geregeld. Beter kan niet hè?

Havana

Ben je na al die films ook wel eens benieuwd geworden waar de sigaren vandaan komen? Neem dan eens een kijkje in het westen van Cuba. Havana, platteland waarbij je rode aarde, groene tabaksvelden en karstrotsen kunt vinden en waarbij je echt in het dagelijks leven van Cuba terecht komt. Huur een auto bij TUI cars en je kunt zelf op pad om dit prachtige landschap te ontdekken. Vergeleken met Nederland is Cuba wel een stuk avontuurlijker om te rijden en zeker op kleine wegen. Goede voorbereiding is het halve werk. Koop een wegenkaart, ga op zoek naar wifi en/of internet en zorg voor voldoende contant geld. Eenmaal aangekomen in de stad Havana leer je over het gehele tabak proces. Laat je vervolgens helemaal onderdompelen in de Cubaanse cultuur, met een glaasje rum bijvoorbeeld. Cheers!

Viñales

Vanuit Havana rij je in ongeveer twee en een half uur naar dit mooie plekje. Je rijdt naar deze plek door het begroeide en groene landschap, verschillende kronkelweggetjes wat deze route enorm bijzonder maakt! Let op: De wegen zijn slecht verlicht, dus met daglicht rijden in Cuba is zeker aanrader. In Viñales kun je hiken, maar je kunt natuurlijk ook te voet of met een fiets de natuur bewonderen. Je vindt hier mogotes (steile ronde kalksteenhuivels) heuvels en diverse grotten. Je kunt varen door de grot van de indiaan die in 1920 is ontdekt of waag je aan de rotsen op en in de mogotes. Hier is genoeg avontuur te beleven.

Sancti Spiritus

De plaatsnaam klinkt mysterieus, maar dat is deze plek ook zeker. Sancti Spiritus lijkt net op een kleurrijk sprookje. Huizen zijn voorzien van gezellige pastelkleuren en smeedijzeren balkonnetjes. De stad ligt geografisch gezien erg centraal waardoor deze stad makkelijk te bereiken is vanuit de andere Cubaanse steden. Ben je opzoek naar een ietwat rustiger plekje in Cuba? Neem dan zeker eens een bezoekje aan deze stad.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software