Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar de Verenigde Staten te mogen reizen. Het kan elektronisch worden aangevraagd via esta-aanvragen.nl en het proces is helder. Toch zijn er dingen die je van tevoren kunt checken die ervoor zorgen dat jouw ESTA-aanvraag goed verloopt. Er zijn vooral ook zaken waarvan je op de hoogte dient te zijn die een aanvraag mogelijk kunnen bemoeilijken of die zelfs kunnen resulteren in een afwijzing. Lees je goed in en zorg voor een correcte aanvraag met behulp van deze tips.

Wees er zeker van dat de aard van je reis is toegestaan

Wie naar de Verenigde Staten wil reizen, heeft in vrijwel alle gevallen genoeg aan een ESTA. De ESTA is in het leven geroepen in het kader van veiligheid, maar ook om ervoor te zorgen dat niet elke reiziger naar de VS direct een visum nodig heeft. Voordat je een ESTA aan gaat vragen, is het verstandig om even te checken of de aard en het doel van jouw reis wel voldoen aan de eisen die de ESTA hieraan stelt. Je mag namelijk met een ESTA voor een periode van maximaal 90 dagen verblijven in de VS, voor een zakelijke reis of privéreis. Wanneer je echter (tijdelijk) wilt wonen, in dienstverband wilt werken of wilt studeren in de Verenigde Staten, voldoet een ESTA niet: je hebt dan een visum nodig. Vanzelfsprekend geldt dat je te allen tijde aan moet kunnen tonen dat jouw reis voor een geoorloofd doel is. Wanneer wordt vermoed dat jouw reis een bedreiging of gevaar vormt voor de veiligheid, zal een ESTA niet worden verstrekt.

Ga na of je niet in strijd bent geweest met de ESTA-bepalingen of het Visa Waiver Program

Nagaan of je niet in strijd bent geweest met de bepalingen in de ESTA of het VWP (Visa Waiver Program): dat klinkt gevaarlijker en spannender dan het in werkelijkheid is. Toch zijn veel mensen in overtreding geweest zonder dat zij dit zelf beseffen. Om een ESTA te krijgen toegewezen, dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Ook zorgen bepaalde voorwaarden en handelingen ervoor dat het afgeven van de ESTA geweigerd kan worden. Juist op dit laatste punt ervaren mensen problemen. Ben je na 10 maart 2011 bijvoorbeeld in Somalië, Libië, Irak, Iran, Soedan, Jemen of Syrië geweest, dan zal een ESTA worden geweigerd. Ook wanneer je betrokken bent bij een politieonderzoek of justitieel onderzoek, zul je geen ESTA kunnen krijgen. Er worden tevens voorwaarden gesteld aan de maatschappij waarmee je reist.

Lees ook: meestgestelde vragen ESTA formulier

Zorg dat je retourticket geboekt is

De ESTA is er om veiligheid te waarborgen. Daarom moet reeds bij aanvraag al zeker zijn dat je binnen 90 dagen weer de VS zult verlaten. Het is dan ook verplicht om van tevoren al je retourtickets te kunnen tonen. Boek je op de bonnefooi een reis naar de Verenigde Staten, dan zul je ook al direct rekening moeten houden met een datum waarop je terugreist en deze vaart of vlucht moeten boeken.

Wees tijdig met je aanvraag

Het toekennen of afwijzen van de ESTA wordt gedaan door Amerikaanse instanties. Nederland heeft hier geen grip of invloed op. Beoordeling van je aanvraag geschiedt in de basis binnen 72 uur, maar die zekerheid heb je niet. Voorkom dus dat je onverhoopt een spoedaanvraag moet doen, of te laat bent. Het is verstandig om direct na het boeken van je reis de ESTA aan te vragen.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software