Zoek & boek

4 tips voor je autovakantie naar Noord Frankrijk

Over een tijdje zullen we weer kunnen reizen buiten Nederland, en hoe handig is het dan om lekker de auto in te stappen en weg te rijden? Frankrijk is een geweldig vakantieland, en je hoeft er het vliegtuig helemaal niet voor in te stappen! Vooral het Noorden van Frankrijk is relatief dichtbij, en heeft net zo’n mooie plekjes om te bezoeken dan het Zuiden. Lees snel de volgende 4 tips om jouw autovakantie naar Noord Frankrijk zo leuk mogelijk te maken!

1.Ga na wat voor autoverzekering je hebt

Vergelijk je autoverzekering voordat je aan je reis begint, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Op Autoverzekering.nl doe je dit heel gemakkelijk. Vaak wordt het belang van een goede autoverzekering vergeten, en weten mensen maar amper wat voor verzekering ze eigenlijk hebben. En dat is zonde, want op deze manier betaal je vaak veel te veel onnodige kosten! Start dus direct met het vergelijken van je verzekering, en vindt in no-time de verzekering die het beste bij je past. Niks staat je nu meer in de weg om je auto in te stappen en te gaan genieten van een welverdiende vakantie.

2. Zorg dat je kennis hebt van de Franse autowegen en verkeersregels

Net als wanneer je naar andere landen in Europa gaat, werkt het in Frankrijk weer net allemaal wat anders qua verkeersregels, autowegen etc. Zo ligt Frankrijk bijvoorbeeld vol met tolwegen waar je behoorlijk wat extra geld voor betaald wanneer je deze wegen besluit te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar dan doe je een stuk langer over de reis. Aan jou de keus of je dat er voor over hebt! Daarnaast is de Franse politie erg streng op het gebied van snelheidsovertredingen, zelfs in rustige gebieden. Laat je dus niet misleiden. Check van tevoren wat de aanbevolen maximumsnelheid is, én hou je daar aan!

3. Plan van tevoren waar je heen wilt

Je hoeft natuurlijk niet alles te plannen, maar wel is het handig om enigszins te weten welke bestemmingen in Noord Frankrijk je wilt gaan bezoeken. Of misschien is dit wel maar één bestemming? Er zijn veel gebieden in het Noorden van Frankrijk die op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland liggen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige Opaalkust met zijn mooie krijtrotsen en idyllische badplaatsen, de historische stad Bergues die omringt wordt door muren en kanalen, het kleine pittoreske stadje Esquelbecq, of de mooie badplaats Saint-Valéry-sur-Somme; de perfecte bestemming voor iedereen die strand wil afwisselen met cultuur. De keuzes zijn eindeloos!

4. Leer een paar woordjes Frans voordat je vertrekt

Het lijkt misschien overdreven, maar het is écht handig als je je een beetje verstaanbaar kunt maken wanneer je naar Frankrijk gaat. Vooral wanneer je naar wat minder bekende bestemmingen gaat, of afgelegen dorpjes. De Fransen staan namelijk niet echt bekend om hun goede Engels, en zullen je dan ook meer dan eens vreemd aankijken wanneer je wat wilt bestellen, vragen, of wat dan ook. Bovendien kunnen de Fransen het erg waarderen als je je best doet om jezelf aan te passen aan hun cultuur, en dat kan de vakantie ook weer een stukje leuker maken! Natuurlijk hoeft het niet vloeiend, maar een aantal basiswoorden en zinnen zitten snel in je hoofd. Probeer eens Duolingo Frans. Met deze app klets je binnen de kortste keren een eindje weg.

Met deze tips in je achterhoofd, kun je dan eindelijk de auto instappen en naar Frankrijk rijden. Kijk hier voor meer inspiratie over bestemmingen in dit geweldige land!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…