Met de elektrische fiets op vakantie!

Dat de e-bike groeit in populariteit is natuurlijk geen nieuws meer. De voordelen van zo’n opgevoerde fiets zijn namelijk groot. Fietsen op een elektrische fiets is alsof je constant met een duwtje in de rug over het fietspad zweeft. Keihard op de pedalen trappen om vooruit te komen is dan ook niet nodig. Zelfs niet met tegenwind! Tot voorkort werd de e-bike voornamelijk gebruikt als vervoermiddel binnen het woon-werk verkeer. De laatste tijd wordt de e-bike ook steeds vaker ingezet voor recreatieve doeleinden. E-bike bezitters trekken bij mooi weer massaal de natuur in waarbij meerdaagse fietstochten of zelfs fietsvakanties steeds meer groeien in populariteit. Elektrische fietsen zijn hier dan ook perfect voor, zowel in Nederland als in het buitenland!

Het aantal mensen dat op meerdaagse fietstochten of fietsvakanties gaat neemt de afgelopen tijd flink toe, wat eigenlijk ook niet zo gek is. Op een elektrische fiets kun je een flink aantal kilometers afleggen zonder moe te worden. Ook kost het je een stuk minder energie om heuvelachtige gebieden door te komen. De trapondersteuning helpt je namelijk een handje. Op fietsvakantie gaan met een elektrische fietsvakantie klinkt niet voor niets een stuk aantrekkelijker! Toch moet je bij langere fietstochten met een e-bike rekening houden met een aantal zaken. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste om ervoor te zorgen dat jij straks die droomvakantie hebt!

Wat voor reis ga je boeken?

Door het groeiende aantal vakantiefietsers is het aanbod aan elektrische fietsvakanties ook flink gestegen. Zo zijn er reisjes waarbij alles van A tot Z is geregeld en zijn er reizen waarbij je helemaal vrij bent om te gaan en staan waar jij wilt. De meeste georganiseerde reizen zijn vaak in groepsverband. Meestal huur je dan een e-bike op de plaats van bestemming en leg je een route af langs verschillende dorpjes en steden. De reisorganisatie heeft dan gezorgd voor accommodaties waar het opladen van de e-bike accu’s geen probleem is. Ga je liever alleen of met een klein gezelschap op ontdekkingsreis? Dan is het verstandig om van tevoren een route uit te stippelen. Denk er hierbij aan dat je voordat je accommodaties boekt eerst nagaat of je je accu wel op kunt laden!

Kies het juiste model

Het is goed om je te realiseren dat niet iedere e-bike ook geschikt is voor een elektrische fietsvakantie. Je legt namelijk een flink aantal kilometers af waardoor comfort ook erg belangrijk is. Zeker als je van plan bent om door bergachtig gebied te reizen heb je een e-bike nodig die beschikt over de nodige power. Ga daarom even na wat de actieradius van je accu is. je wilt namelijk niet halverwege de route komen te staan met een lege accu. Een elektrische fiets is van zichzelf namelijk iets zwaarder dan een gewone fiets. Zonder trapondersteuning kan het dus nog best een uitdaging worden om je e-bike de berg op te trappen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Ga bijvoorbeeld ter voorbereiding een paar keer een flink stuk fietsen. Zo wen je alvast aan het lange fietsen en raak je bekend met je e-bike. Ook is het verstandig om een pak lijstje te maken en je te verdiepen in simpele fietsreparaties. Zo ga je goed voorbereid op weg!

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software