Zoek & boek

Je telefoon mee op vakantie: hier let je op

Vandaag de dag kun je jezelf een leven zonder telefoon niet meer voorstellen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je je telefoon meeneemt op vakantie. Op vakantie zijn er echter een aantal dingen waar je aan moet denken, zeker wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat. Hieronder 5 punten om op te letten.

1. De kosten

Je wilt natuurlijk niet onverwachts een torenhoge telefoonrekening voor bellen vanuit het buitenland. Ook internetten vanuit het buitenland is nog lang niet overal zo goedkoop zoals je zou verwachten. Houd daar dan ook zeker rekening mee bij het kiezen van je abonnement. Ben je een reisliefhebber, dan is dat van de eerste zaken waar je naar moet kijken als je bijvoorbeeld voor een abonnement kiest. Heb je nog geen simkaart en vertrek je al snel? Dan kun je ook kiezen voor een eSIM, een digitale simkaart. Deze werkt vrijwel meteen.

2. Denk aan de camera

Een van de belangrijkste zaken aan je telefoon op reis is wellicht je camera. Tenslotte wil je wel met mooie foto’s van je vakantie terugkomen, of je ze nu op Instagram plaatst of thuis aan de wand hangt. Kies voor een camera met voldoende pixels, zodat je foto’s mooi scherp worden. Met een helder scherm kun je ter plaatse meteen duidelijk zien of jouw foto goed gelukt is. Ga bijvoorbeeld voor een duurzame telefoon met de iPhone 8 refurbished.

3. Maak gebruik van wifi waar het kan

Om de kosten te drukken kun je natuurlijk ook gebruikmaken van gratis wifi. Op veel plaatsen wordt dat wel geboden. Zo kun je in een restaurant of bij een cafetaria vaak gebruikmaken van hun wifi-netwerk. Het beste is als dat netwerk versleuteld is met een wachtwoord. Zo verklein je de kans dat je gehackt wordt. Gebruik je toch een open wifi-netwerk? Pas dan op met wat je doet op je telefoon en kijk bijvoorbeeld niet op je bank-app.

4. Pas op voor zakkenrollers

Wanneer je de hele dag aan het reizen bent, ben je wellicht minder alert dan anders. Je ziet allerlei nieuwe dingen en let niet voortdurend op je telefoon. Dat hoeft ook niet, maar zorg er wel voor dat je je telefoon op een veilig plaatsje bewaart. Je kunt het beste je telefoon altijd in het zicht houden en niet ergens verderop aan een oplader neerleggen. Ook is het verstandig om je telefoon niet open en bloot op tafel te leggen op een terras.

5. Bescherm je telefoon goed

Een smartphone is top, maar er zitten wel heel snel krassen op het scherm. Daarom is het belangrijk dat je je telefoon goed beschermt. Natuurlijk helpt een telefoonhoesje al veel, maar wanneer je een zonvakantie gepland hebt, is dat niet voldoende. Zand gaat overal doorheen en komt bijvoorbeeld ook in je telefoon via het oplaadgedeelte. Het is verstandig om je telefoon in een plastic zakje te doen voor een dagje strand. Een boterhamzakje is vaak al voldoende.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…