Geniet van een last-minute vakantie op een van deze exotische bestemmingen

Ben je op zoek naar een avontuurlijke last-minute vakantie, dan zijn er tal van exotische bestemmingen die tot je verbeelding zullen spreken. Of je nu houdt van actief bezig zijn en nieuwe culturen ontdekken, of gewoon lekker relaxen aan het strand, hieronder vind je enkele inspirerende locaties voor jouw volgende reis.

Egypte: het land van de farao's

Egypte is een land met een lange en rijke geschiedenis. Het is het thuisland van de farao's die er meer dan 3000 jaar geleden aan de macht waren. Deze diverse bestemming biedt tal van mogelijkheden, afhankelijk van je interesses. Bekijk hier het aanbod reizen naar Egypte om het beste te halen uit je vakantie. Als je van cultuur houdt, dan zijn er talloze tempels en natuurlijk de piramides om te bezoeken. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan Luxor en Karnak, waar je meer zal leren over de antieke Egyptische beschaving. Als je op zoek bent naar avontuur, dan kan je duiken of snorkelen in de Rode Zee, of een quad-tocht doen in de woestijn. Voor degenen die graag winkelen, is er niets beters dan een dagje shoppen in Khan el-Khalili, een historisch marktgebied vol souvenirs en lokale producten.
 

Kroatië: parel aan de Adriatische kust

Ook in Kroätie zal je je geen moment vervelen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning, er is voor ieder wat wils. Als je van stranden houdt, dan zijn de kustplaatsen van Kroatië een must-see. Bezoek de stad Dubrovnik en geniet van het adembenemende uitzicht op de Adriatische Zee. Of ga naar het eiland Hvar en bewonder de prachtige kleuren van de zee en het landschap. Als je interesse hebt in cultuur, dan is een bezoek aan Split een goed idee. In deze stad vind je talloze historische gebouwen en monumenten. Ook is er veel te doen in de buurt van het Nationaal Park Plitvice, waar je kunt wandelen door het bos en genieten van de watervallen en de schoonheid van de natuur. Avonturieren kunnen raften op de rivier Cetina of duiken in het heldere water rondom Vis Island. 
 

Turkije: schatkist vol verrassingen

Turkije heeft zoveel te bieden. Van strand en natuur, tot cultuur en gastronomie. Als je op zoek bent naar een uniek avontuur, verken dan het prachtige Cappadocië, bekend om het bijzondere rotslandschap en de luchtballonen, of bezoek Pamukkale - een natuurlijk wonder dat bestaat uit kalkterrassen. Verder heb je de historische steden Istanbul en Ankara, en archeologische parels zoals Efese, die zeker de moeite waard zijn. Hou je van de natuur? Turkije staat bekend om haar prachtige natuurgebieden, zoals het Taursgebergte, waar je kan gaan wandelen en raften langs de indrukwekkende watervallen. Na een lange dag vol cultuur en activiteiten, kom je tot rust in een heerlijk Turks stoombad.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software