Zoek & boek

Eerste reis zonder ouders? Let hier op!

Het is nog even de vraag wanneer we weer naar verre oorden mogen reizen. Maar niets staat het maken van plannen in de weg. Want eindelijk wil je eens op reis zonder je ouders, om het buitenland in alle vrijheid te ontdekken. Het wordt sowieso de tijd van je leven. Maar er zijn ook een paar belangrijke zaken die je niet mag vergeten, zoals je reisverzekering afsluiten. Een paar handige tips voor een onbezorgde trip.

Papieren op orde

Zorg dat je paspoort of identiteitskaart geldig is en dat je deze hebt ingepakt. Regel daarna een passende reisverzekering, hiermee kun je jezelf en je ouders heel wat ellende besparen. Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp tijdens noodsituaties op vakantie. Als je onwel wordt tijdens het feesten en naar het ziekenhuis moet, bijvoorbeeld. De zorgkosten worden dan gedekt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. De optie die het beste bij je past hangt af van hoe vaak je jaarlijks op reis gaat. Bij veel verzekeraars kun je vanaf je 16e je eigen reisverzekering afsluiten. Als de reisverzekering van je ouders de juiste dekking voor je biedt, kun je je tot je 27ste laten meeverzekeren.

Annuleringsverzekering

Daarnaast is het slim om je reisverzekering aan te vullen met een annuleringsverzekering. Als je reis onverhoopt niet door kan gaan of afgebroken moet worden, krijg je met deze verzekering, onder bepaalde voorwaarden, de reissom deels of volledig terug. Ook hier kun je kiezen voor een kortlopende of doorlopende variant.

Verlies vrienden niet uit het oog

Als je op zomerkamp, jongerenvakantie of met andere leeftijdgenoten reist, zorg dan dat er altijd minstens twee anderen bij je zijn. Mocht er iets misgaan, dan kan er iemand hulp halen terwijl de ander bij het slachtoffer blijft.

Jasje aan

Het leven is één groot feest. Misschien loop je in het nachtleven wel een leukerd voor de voeten. En kom je, met een borrel achter de kiezen en zonder ouders op de loer, wel in de verleiding. Niks mis mee. Maar zorg wel dat je altijd een condoom bij je hebt en deze ook gebruikt. Daarmee voorkom je soa’s, zwangerschap, en allerlei andere sores waar je echt niet op zit te wachten. Bewaar het condoom trouwens liever niet maandenlang in je portemonnee, hierdoor kan het slijten en zelfs scheuren. Verwissel het regelmatig of bewaar het in je nachtkastje.

Hou je knaken in de gaten

Over portemonnees gesproken: bewaar je geld nooit in je achterzak. Professionele zakkenrollers zijn daar dol op. Stop je portefeuille inclusief zuurverdiende centen liever in een van je voorste broekzakken. Zonder geld komen te zitten in een ander land is verre van geweldig.

Hou je hoofd koel

Drank, nachten doorhalen, junkfood, hitte. Al die dingen doen nogal wat met je. Wees de mogelijke hoofdpijn slimmer af door een doosje paracetamol mee te nemen. Dat kan je heel wat kopzorgen en ongezelligheid besparen.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…