Zoek & boek

Een stedentrip naar New York: hier moet je rekening mee houden!

Zou jij graag een keer naar de bekende stad New York willen gaan? Dat begrijpen we maar al te goed. Als je naar New York wilt gaan, is het verstandig om jezelf hier goed op voor te bereiden. Door goed voorbereid op reis te gaan is de kans namelijk klein dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Waar je rekening mee moet houden als je naar New York gaat? Wij zetten het voor je op een rijtje.

ESTA

Iets dat belangrijk is om te regelen voordat je naar New York vertrekt, is een ESTA. Een ESTA is een geautomatiseerd systeem dat ervoor zorgt dat er reisvergunningen verstrekt worden aan Nederlandse en Belgische reizigers die naar of via de Verenigde Staten van Amerika reizen. Een ESTA is van groot belang als jij een reis wilt maken naar New York. Als je niet beschikt over een ESTA, kan het namelijk zo zijn dat je wordt geweigerd door bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. Een ESTA aanvragen is daarom zeker verstandig. Kom je erachter dat je te laat bent met het aanvragen van een ESTA? Dan is het aan te raden om te gaan voor een ESTA spoed, zodat je nog steeds op reis kunt gaan.

Reisadvies

Waar je momenteel ook goed rekening mee moet houden als je naar New York wilt vertrekken, zijn de corona maatregelen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus wordt het namelijk momenteel afgeraden om naar het buitenland te reizen. Het is daarom goed om het reisadvies Verenigde Staten van Amerika in de gaten te houden als jij binnenkort graag naar New York zou willen reizen. Op deze manier kun je erachter komen of het op dat moment verantwoord is om deze reis te maken of niet.

Geld

Waar je ook rekening mee moet houden als je naar New York gaat, is het geld. In New York en in de rest van de Verenigde Staten van Amerika betaal je namelijk met de Amerikaanse dollar. Zorg er dus voor dat wanneer je in New York bent, je beschikt over Amerikaanse dollars. Ook is het in New York vaak mogelijk om met je pinpas of creditcard te betalen, maar voor de zekerheid is het verstandig om altijd wat contante dollars bij je te hebben.

Fooien

In Nederland kun je ergens fooi geven, bijvoorbeeld in een restaurant. Dit doe je wellicht als je goed behandeld bent of er iets extra’s voor jou is geregeld. Waar het in Nederland vrijblijvend is om fooi te geven, is dit in Amerika niet het geval. In Amerika is het namelijk standaard om fooi te geven. Niet alleen is het standaard om fooi te geven, ook ligt de hoogte van de fooi hier gemiddeld vele malen hoger. Ga er maar vanuit dat wanneer je in New York in een restaurant bent, je een fooi betaalt die ongeveer 15 tot 20% is van de totaalrekening. Waar je in Nederland zelf bepaalt of en hoeveel fooi je geeft, wordt dit in Amerika al voor je bepaald. Op de rekening die je ontvangt staat namelijk de hoogte van de fooi al beschreven. In Amerika is het ook zo dat bijna overal fooi wordt verwacht. Dus niet alleen in restaurants, maar ook bij bijvoorbeeld taxichauffeurs of gidsen.

Tijdsverschil

Als je in New York bent, heb je te maken met een flink tijdverschil met Nederland. In New York is het namelijk zes uur vroeger dan in Nederland. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld contact zoekt met anderen die in Nederland zitten. Als je goed op de bovenstaande punten let, heb je jezelf alvast goed voorbereid. Jouw reis naar de mooie stad New York kan dan echt beginnen!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…