Zoek & boek

8 tips voor een comfortabele vliegreis

De een is er dol op, de ander hoopt het liefst dat de bestemming zo snel mogelijk is bereikt: een vliegreis! Hoe je er ook tegenover staat, het is in ieder geval aan te raden om de vliegreis zo comfortabel mogelijk te maken. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder.

Juiste type koffer kiezen

Het is gebruikelijk om een koffer mee te brengen bij een vliegreis. Dit is net wat praktischer dan een tas, gezien de vorm en stevigheid van de koffer. Denk erover na welk type koffer je mee wilt brengen. Dit ligt onder andere aan de reis die je gaat maken en je persoonlijke voorkeur. Wil je veel spullen meebrengen? Koffers zijn er in grote formaten te vinden, zodat je ook bij een lange reis alle benodigdheden in kunt pakken. Als je echter niet veel hoeft mee te brengen, raden we een klein koffertje aan, dat je gewoon als handbagage bij je kunt hebben. Bij de aankomst hoef je zo ook niet te wachten op de ruimbagage. Kies voor een sterk design, zoals een Samsonite koffer. Het is immers prettig als je koffer tegen een stootje kan en lang meegaat.

Comfortabele kleding dragen

Het is in het vliegtuig echt niet belangrijk hoe fashionable je eruitziet. Kies liever voor een comfortabele outfit, zoals een zachte legging of een joggingbroek. Een luchtig T-shirt of een grote trui eroverheen – en je zit goed.

Goede stoel kiezen

Bij sommige vluchten is het mogelijk om aan te geven waar je wilt zitten. Neem je bijvoorbeeld liever plaats bij het raam of juist aan het gangpad? Voor meer beenruimte kies je een stoel bij de nooduitgang.

Water drinken

Je droogt snel uit in het vliegtuig. Daarom is het belangrijk om goed te blijven drinken, zeker bij een lange vlucht. Na het inchecken kun je een flesje water kopen, en ook in het vliegtuig wordt meestal drinken verkocht.

Eten in je tas stoppen

Het is niet altijd toegestaan, maar tijdens de meeste vluchten mag je zelf eten meebrengen. Met name als je specifieke dieetwensen hebt, is dit raadzaam. Aan boord is er immers maar een beperkt aanbod verkrijgbaar.

Kauwgum meebrengen

Heb je snel last van je oren bij de landing? Het is een aanrader om kauwgum mee te brengen. Door hierop te kauwen, verminder je de pijn aan je oren. Ook gapen helpt om de pijn te laten afnemen!

Zorgen voor vermaak

Vliegen is best saai. Zorg daarom voor voldoende vermaak onderweg! Reis je samen? Neem een compact spelletje mee. Je kunt ook een boek of tijdschrift lezen. Bij luxere vluchten heb je een eigen schermpje, om een film of serie te kijken.

Proberen om te slapen

Dé manier om de vlucht snel voorbij te laten gaan? Probeer zoveel mogelijk te slapen aan boord. Neem afsluitende oordopjes en een oogmasker mee om slaperigheid te stimuleren. Zo vliegen de uren voorbij!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…