Zoek & boek

6 zaken om rekening mee te houden bij een last minute naar Australië

Natuurlijk is Australië een droombestemming voor een groot aantal mensen. Het land is enorm en bijzonder en heeft veel te bieden voor de bezoeker. Zeker bij een last minute zijn er veel dingen om aan te denken. Wil jij er echt van genieten, hou dan rekening met de volgende zaken.

1. Vraag tijdig een visum Australië aan

Nederlanders moeten een visum hebben om naar Australië te kunnen reizen. Dat kun je zelf aanvragen, maar als je het professioneel wilt later regelen, kun je het ook door een visumbureau laten doen, je paspoort moet minimaal geldig zijn tot de laatste dag waarop het visum geldig is. Een toeristenvisum Australië is in het algemeen een jaar geldig. Voor een langere periode dan drie maanden achtereen is een toeristenvisum echter niet geldig. Ook mag je geen betaald werk doen in het land tijdens een vakantie. Jongeren kunnen wel kiezen voor een Working Holiday.

2. Maak een stop-over en reis in een rustig tempo

Als het mogelijk is, neem dan ergens onderweg de tijd om te wennen aan het tijdsverschil en voorkom dat je in één keer naar de andere kant van de wereld vliegt. Met een stopover, bijvoorbeeld in Singapore of op Bali kom je lekker uitgerust aan en geniet je nog meer van je verblijf.Als jij je reis van tevoren plant, kies dan voor een rustig tempo. De afstanden zijn vaak enorm en de infrastructuur is in sommige gebieden beslist minder dan je gewend bent. Neem zowel voor een verblijf als het reizen in het land de tijd. Dan zie je het meest en kun je ook relaxen.

3. Als je een auto huurt, is een 4WD de beste keuze

Ga je met de auto het land verkennen, reis dan alleen overdag. Bij nacht zijn de risico’s van overstekende dieren en slechte wegen gewoon te groot. Besef ook dat het erg lang kan duren voordat je voorzieningen zoals een benzinestation of een dorpje tegenkomt. Neem voldoende voorraden mee en reis per voorkeur nooit alleen.

4. Pas op met de lokale dieren

Een slapende koala ziet er erg knuffelig uit. Maar een koala houdt er niet van om wakker te worden gemaakt en heeft de middelen om dat duidelijk te maken. Als een dingo nieuwsgierig komt kijken, is deze op zoek naar voedsel voor zijn roedel. Een dingo willen aaien, kan je op een paar lelijke bijtwonden komen te staan. Ook een kangoeroe is onvoorspelbaar en sterker dan jij.

5. Bezoek de lokale parels

Australiërs kunnen sarcastisch zijn tegen toeristen maar zijn ook trots op land. Wil jij meer zien dan de bekende toeristische attracties, vraag daar dan om aan een local. De meeste kennen hun regio op hun duimpje en willen je best behulpzaam zijn.

6. Ga ook eens fietsen

In Australië zijn ze even gek op fietsen als wij dat zijn. Het is dus ook mogelijk om lekker per fiets trektochten te naken. Informeer wel ter plaatse wat de mogelijkheden zijn. In dommige gebieden kan je beter met begeleiding op pad gaan. Dan zie je meer en vermijd je onnodige risico’s. Veel plezier in Australië.  

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…