Zoek & boek

5 tips voor reizen met contactlenzen

Als je een oogafwijking hebt en je plant een vakantie of gaat binnenkort op reis, dan kun je je het beste goed voorbereiden. Voor degenen die lenzen gebruiken, zijn er enkele tips die je kunt gebruiken om je ogen te beschermen tegen verdere schade tijdens een vakantie. Op vakantie wil je immers heel graag alles helder zien om van je reis te genieten. Hier zijn vijf handige tips die je in acht kunt nemen om je goed voor te bereiden en van je reis te genieten.

Tip 1: Goede opslag

Als je met het vliegtuig reist, wil je wellicht je lenzen uitdoen. Als je een kortere vlucht hebt, is het misschien geen probleem om ze in te houden. Onthoud echter dat de lucht in vliegtuigen droger is dan op de grond, dus dit kan irriterend zijn voor je ogen, wanneer je lenzen in hebt. Verschillende vliegtuigmaatschappijen hebben verschillende regels over wat je mag meenemen als handbagage, maar zorg ervoor dat je je bril bij je hebt en dat je lenzen goed zijn opgeborgen. Zo raken ze tijdens transport niet beschadigd. Het is zeker de moeite waard om te investeren in een kleine maar stevige container om alle lenzen tijdens het reizen te beschermen.

Tip 2: Zorg voor een extra paar lenzen

Brillen zijn gevoelig voor ongelukken, omdat ze veelzijdig zijn en ze op elk moment gemakkelijk kunnen breken. Als je tijdens je reis wilt genieten van al het moois dat je vakantiebestemming te bieden heeft, is het beter dat je een extra optie bij de hand houdt. Je bril kan namelijk breken of je eerste paar contactlenzen kan zoek raken. Neem daarom meerdere lenzen en flessen lenzenvloeistof mee. Je kunt ze zelfs in verschillende tassen scheiden voor het geval je een tas kwijtraakt. Houd er ook rekening mee dat reizen en aanpassing aan een nieuw klimaat irritatie en vermoeide ogen kunnen veroorzaken. Neem dus een bril mee om te dragen tijdens het reizen en eventueel wanneer je eenmaal op bestemming aangekomen bent. Zo heb je maximaal comfort tijdens je reis. Bewaar bovendien een kopie van je recept en noodzakelijke contactgegevens als voorzorgsmaatregel in geval van ernstige oogproblemen.

Tip 3: Zorg dat je alle geschikte lenzen hebt voor alle activiteiten

Velen van ons houden van zwemmen op vakantie, vooral in een prachtig zonnig land. Zwemmen met lenzen wordt echter niet aanbevolen, dus je moet een goede bril hebben voor dergelijke activiteiten. Houd er rekening mee dat, wanneer je lenzen lange tijd in water zet, ze zacht kunnen worden en beschadigd kunnen raken. Bovendien kunnen vuil en chloor uit het water je lenzen aantasten, wat de kans op irritatie van je ogen vergroot. Het wordt aanbevolen om daglenzen te dragen die je na het zwemmen weggooit of om een waterdichte bril te gebruiken tijdens het zwemmen. Altijd goed reinigen, goed voorbereid zijn en goed opbergen is het advies.

Tip 4: Houd altijd je bril bij de hand

Voor degenen die veel reizen is het aan te raden om een extra bril bij de hand te hebben. De kans dat je op het strand snel last hebt van kleine zandkorrels in je ogen kan groot zijn. Brillen bieden dan uitkomst, omdat je niet het risico loopt je contactlenzen te beschadigen, wanneer deze veilig opgeborgen zijn. Het is voordelig als je je bril op sterkte online bestelt en deze zo snel mogelijk voor je reis in huis hebt. Het is ook raadzaam om tijdens je vakantie over te schakelen op daglenzen. Dan hoef je je minder zorgen te maken, wanneer je ze kwijtraakt.

Tip 5: Gebruik een zonnebril op warmere zonbestemmingen

Moderne contactlenzen zijn tegenwoordig uitgerust met een hoog UV-filter, maar dit betekent niet dat je ogen 100% beschermd zijn tegen de schadelijke straling van de zon. nog steeds zal de zon de rand van je lens raken, maar als je een goede zonnebril hebt, zal deze je ogen volledig beschermen.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…