Last minute Alkmaar

Last minutes vergelijken

Vergelijk 5 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Op vakantie naar Alkmaar: meer dan alleen kaashoofdstad

Goedkoop overnachten in Alkmaar doe je in de stad die zich naast Gouda dé kaasstad van Nederland mag noemen. Maar behalve kaas is er nog meer in de Alkmaarse binnenstad vol grachten. Een last minute naar Alkmaar brengt je naar een stad die al in de Gouden Eeuw rijk was. Dat zie je nog steeds terug in de vele statige bouwwerken. Er zijn wel vierhonderd monumenten te bezichtigen en zelfs woningen uit de zestiende eeuw staan nog fier overeind. Boek een van de goedkope hotels in Alkmaar en ontdek de prachtige gezichten van deze stad.

Populaire Last minutes

Populaire bestemmingen in Nederland

Alkmaar en kaas

Zoals we al zeiden: Alkmaar is veel meer dan kaas. Maar natuurlijk kun je tijdens een last minute in Alkmaar niet om deze lekkernij heen. De eeuwenoude kaasmarkt op het Waagplein wordt van april tot en met september op vrijdagen gehouden. Het historische Waaggebouw kijkt trots op het wekelijks terugkerende evenement uit. In datzelfde gebouw is ook het Hollands Kaasmuseum gevestigd. Hier ontdek je de rijke geschiedenis van de kaas van onze bodem en leer je alles over de productie ervan.

Goedkoop overnachten in Alkmaar? Deze bezienswaardigheden wil je zeker zien

Ga jij binnenkort goedkoop overnachten in Alkmaar? De vele monumenten en andere bezienswaardigheden strijden om je belangstelling. Wat je zeker niet mag missen, is de Grote Kerk, die ook wel de Laurenskerk wordt genoemd. Hij is soms geopend voor publiek. Ook het zestiende-eeuwse stadhuis wil je, net als het ‘Huis met de Kogel’ niet overslaan. Die laatstgenoemde is een zestiende-eeuwse woning waar nog een kanoninslag van de Spanjaarden in te zien is. De kogel hangt aan de gevel en herinnert aan de door de Hollanders gewonnen strijd.

Wandelingen, boot- en speurtochten: zo maak je je last minute in Alkmaar nóg leuker

Heb je een van de goedkope hotels in Alkmaar geboekt en ben je op zoek naar een manier om je bezoek aan de stad nog dat beetje extra te geven? Maak tijdens je vakantie in Alkmaar dan een mooie stadswandeling. Bij de VVV kun je terecht voor bijzondere wandelroutes. Er is ook een route inclusief speurtocht, leuk voor als je je last minute in Alkmaar met kinderen doorbrengt. Ook een rondvaart door de grachten, onder de vele bruggetjes door, is een echte aanrader.

Van snelle hap tot luxe gangendiner, in Alkmaar kan het allemaal

Boek je een van de goedkope hotels in Alkmaar via vergelijkingswebsite VertrekDirect.nl, dan bespaar je aanzienlijk op je accommodatiekosten. Zo houd je des te meer over om jezelf tijdens je vakantie in Alkmaar flink te verwennen. De stad kent een grote diversiteit aan cafés en restaurants. Het Waagplein is het bruisende middelpunt. Ook op het Kerkplein en aan de Platte Stenenbrug vind je veel kroegen en terrasjes. Net buiten het centrum is Overstad zich in een rap tempo aan het ontwikkelen als hip uitgaansgebied.

Vier je last minute in Alkmaar in een vakantiepark

Goedkoop overnachten in Alkmaar kan natuurlijk in een hotel, appartemen of bed and breakfast. Maar wat dacht je van het huren van een vakantiehuisje op een vakantiepark? Ook de directe omgeving van Alkmaar is prachtig en biedt volop gelegenheid om te genieten van een verblijf in de natuur, in de directe nabijheid van de stad. Veel bezoekers huren een vakantiehuis in bijvoorbeeld Droompark Molengroet of Recreatiepark de Woudhoeve. Iets verderop kun je ook een vakantiehuis in Medemblik huren, of in Andijk aan het IJsselmeer neerstrijken.

Last minutes vergelijken

Vergelijk 5 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Meer leuke bestemmingen in Nederland

Blog

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software