Last minute Assen

Last minutes vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Op naar de Stad van Bartje: goedkoop overnachten in Assen

Vakantiewoningen of goedkope hotels in Assen boek je om een van de kloppende historische harten van de provincie Drenthe te bezoeken. Tijdens je last minute in Assen proef je zijn statige karakter, maar ook de bedrijvigheid van winkels, cafés en restaurants. Assen was lange tijd een kloosterdorp en werd pas in de negentiende eeuw door Napoleon tot stad omgedoopt. Vrijwel direct vestigden de welgestelden zich hier, iets wat je nu nog terugziet in het straatbeeld en wat maakt dat je een vakantie in Assen in de ‘Stad der Paleizen’doorbrengt.

Populaire Last minutes

Populaire bestemmingen nabij Assen

Bezienswaardigheden in de Drentse hoofdstad

Een wandeling door de binnenstad van Assen voelt op zich al als een historische wandeling. Wil jij je last minute in Assen gebruiken om nog meer van de historie en de provincie te weten te komen? Bezoek dan het Drents Museum met zijn mammoetbotten, voorwerpen van Neanderthalers en het ‘meisje van Yde’, dat in 1897 werd gevonden en voor het begin van de jaartelling leefde. Ten zuiden van het centrum wandel je gedurende een vakantie in Assen door het Asserbos. Het gemengde loof- en naaldbos behoort tot de oudste bossen van Nederland.

Een stedentrip om geen moment bij stil te zitten

Goedkoop overnachten in Assen doe je in een stad die zoveel te vertellen heeft, dat een uitgestippelde stadswandeling je zal helpen om geen enkel detail te missen. De geschiedenis van Assen begon pas in de dertiende eeuw, maar in de negentiende eeuw werd de plaats na het verkrijgen van stadsrechten de provinciehoofdstad en werden er door de rijken ‘paleizen’ gebouwd. De wandelroute ‘Paleizen van Assen’ –je kunt bij de VVV een routekaart kopen- leidt je langs De Drentse Hoofdvaart en alle bouwwerken die nog aan deze periode doen herinneren.

De TT van Assen

Nationaal staat Assen vanwege zijn TT op de kaart, een enorm motorfeest en het grootste ééndaagse sportevenement van ons land. Goedkope hotels in Assen gaan elk jaar rond eind juni dan ook als zoete broodjes de toonbank over. Wil jij het motorfeest bezoeken? Zorg dan dat je het goedkoop overnachten in Assen ruimschoots van tevoren regelt. De eerste TT ooit werd in 1925 gereden en werd vervolgens, met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog, elk jaar gehouden. De eerstvolgende zal in juni 2021 plaatsvinden.

Ontdek gedurende je last minute in Assen ook de gezelligheid van het centrum

Meer dan genoeg te zien en te doen tijdens een last minute in Assen, maar neem tussen alle wandeligen en het sightseeing door ook zeker eens de tijd om van de gezelligheid van de binnenstad te proeven. Alhoewel Assen geen winkelparadijs is, kun je in zijn historische hart toch een half dagje gezellig winkelen. Op woensdag en zaterdag is er een warenmarkt. Ook ben je in de stad aan het juiste adres voor een hapje en een drankje. Een gezellig avondje uit kan van maandag tot zondag!

Vakantieparken in de omgeving van Assen

Alhoewel goedkope hotels in Assen zo zijn gevonden, is een verblijf in een vakantiehuis op een van de vele vakantieparken rond de stad ook de moeite van het overwegen waard. Zo breng je je vakantie in Assen in de buurt van de Drentse hoofdstad door, maar stap je vanuit je verblijf ook regelrecht de natuur in. Want zeg nu zelf, een verblijf in de provincie Drenthe nodigt toch uit tot zoveel meer? Een vakantiepark in de omgeving vind je voor gezelschappen van uiteenlopende grootte het hele jaar door via vergelijkingswebsite VertrekDirect.nl.  

Last minutes vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Last minutes.

Vergelijk Last minutes

Meer leuke bestemmingen in Nederland

Blog

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software