7x Leuke plekken op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn bijna het hele jaar door een fantastische bestemming voor zonaanbidders en wandelaars. Vooral in de Nederlandse winter zijn deze eilanden ongekend populair vanwege hun milde klimaat. Ben je van plan om binnenkort naar de Canarische Eilanden te gaan? In dit artikel lees je over 7 onvergetelijke plekken op de Canarische Eilanden, die je zullen verrassen.

1. Wandelparadijs La Gomera

La Gomera is na El Hierro het kleinste Canarische Eiland, maar de variatie qua natuur is enorm. Vanuit Tenerife vaar je in een klein uur naar La Gomera, dat bekend staat om haar cederbossen, steile kliffen en hoge bergen. Wie van wandelen houdt, zal zeker verliefd worden op deze wandelbestemming pur sang. Je kunt verschillende tochten maken vanuit één accommodatie of van B&B naar B&B lopen.

2. Pittoresk Gáldar

Ben je op Gran Canaria en op zoek naar een authentieke ervaring? Reis dan naar het bergdorp Gáldar in het noorden van het eiland. Kleine straatjes, kleurrijke huizen en gezellige tapasbars sieren de nederzetting aan de voet van het gebergte. Als je hier toevallig op zondag bent, kun je de lokale markt bezoeken.

3. Nationaal park El Teide

Op Tenerife ligt Pico el Teide: de hoogste berg van Spanje met 3700 m. In het gelijknamige nationale park kun je prachtig wandelen, maar bijvoorbeeld ook een roadtrip maken of verblijven in één van de berghutten. Pico el Teide is een vulkaan, die 7000 meter hoog is -met het onder water gelegen gedeelte meegerekend- en is daarmee één van de grootste vulkanen ter wereld. Bijna het hele jaar door wordt het landschap gekleurd door eeuwige sneeuw en heldere luchten.

4. Authentiek Garachico

Garachico is één van de leukste dorpen aan de noordkust van het eiland Tenerife om te verblijven. Je waant je terug in de tijd door de kleine straatjes, kloosters en gemoedelijke sfeer. In Garachico ontsnap je aan het massatoerisme en kun je in alle rust genieten van een hapje en een drankje. Met vakanties naar de Canarische Eilanden van FTI boek je een fijne accommodatie voor je verblijf op Tenerife.

5. Groen La Palma

La Palma is hét Canarische Eiland voor natuurliefhebbers. Nergens in de archipel vind je zoveel groen. Als je wilt wandelen door spectaculaire landschappen en houdt van de bergen, is La Palma de ideale bestemming. Ook in onze winter is het hier aangenaam mild; weer dat zich perfect leent voor een flinke hike.

6. Buitenaards Lanzarote

Op het eiland Lanzorote lijkt het wel alsof je op de maan loopt! Het vulkaanlandschap van Timanfaya, de gekke rotsformaties en verlaten hellingen voelen bijna buitenaards aan. Lanzarote heeft bovendien genoeg voorzieningen en stranden voor een ouderwetse zonvakantie, gecombineerd met ruige natuur.

7. Waterparadijs Fuerteventura

Fuerteventura is het beste eiland voor watersporters. De kustlijn is breed en uitgestrekt; de stranden fotogeniek. Golf- en windsurfers van alle niveaus kunnen hier prima terecht. Vlakbij Fuerteventura ligt ook het eiland Isla de los Lobos, dat bekend staat om haar bijzondere planten- en dierenwereld.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software