Zin in een weekendje weg? Dit zijn de leukste bestemmingen

Modern Valencia

Een van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip is de Spaanse stad Valencia! Jaarlijks wordt Valencia maar al te graag bezocht door veel toeristen en dat is niet voor niks. De stad is super modern met prachtige architectuur die je gemakkelijk te voet of met een fiets in korte tijd kunt bekijken. Ideaal dus wanneer je maar weekend gaat! Naast de vele mooie bezienswaardigheden is de Spaanse keuken natuurlijk ook al een goede reden voor een bezoekje. Proef de overheerlijke paella met huisgemaakte sangria en eindig de avond in een van de leuke bars die Valencia beschikt. Daarnaast is het van april t/m oktober gemiddeld boven de 20 graden!

Historisch Lissabon

De gele tram. Een van de meest bekende aspecten van de prachtige Portugese stad, Lissabon. Met het oude trammetje kun je door de knusse straatjes naar boven en zie je onder meer de schitterende bouwwerken. Naast dat er genoeg te zien is in de stad, ligt Lissabon ook nog eens vlakbij het strand en kun je daar bij de juiste temperatuur ook goed vertoeven. Tijdens je bezoek aan Lissabon mag de Pastel de Nata zeker niet ontbreken! Dit zoete gebakje is een traditioneel stukje uit de Portugese keuken en kun je halen bij elke bakker maar de meest bekende is banketbakker Pastéis de Belem.

Zonovergoten MaltaZonovergoten Malta

Met meer dan 300.000 zonuren per jaar is Malta een van de meest zonnige bestemmingen van Europa. Het eiland is maar 3 uurtjes vliegen en heeft veel te bieden. Ontdek het historische centrum van Valletta of maak een rondvaart over de Gozo waarna je heerlijke kan relaxen in een van de prachtige baaitjes. Om zoveel mogelijk van het eiland te kunnen zien in een korte tijd is het zeker aan te raden om een auto te huren. Zo heb je alle vrijheid om de plekjes te ontdekken zonder dat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer of taxi’s. Een leuke tip is het vissersdorp Marsaxlokk bezoeken, hier liggen allemaal leuke gekleurde bootjes wat een prachtig plaatje vormt. Voor een drankje s’avonds moet je in St. Julians zijn! Naast de vele restaurants zijn er ook genoeg uitgaansmogelijkheden om gezellig een drankje te doen tot in de late uurtjes. Bekijk de reizen naar Malta met FTI voor jouw ideale trip!

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een stedentripje naar de zon. Ook tijdens de herfstmaanden! Ga je voor de moderne architectuur in Valencia? Of is toch historisch meer wat voor jou? Een ding is zeker dat je tijdens een tripje naar Malta de grootste kans hebt op een heerlijk zonnetje!

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software