Vliegen vanaf Eindhoven Airport: Wat je moet weten

Of je nu met het gezin op vakantie gaat of voor zaken vliegt, Eindhoven Airport heeft alles in huis om je reis tot een succes te maken. Deze drukke luchthaven in het zuiden van Nederland bedient sinds 1991 zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met haar moderne infrastructuur en efficiënte diensten biedt Eindhoven Airport een soepele en stressvrije reiservaring. Van het parkeren en inchecken tot de beveiliging en het instappen, dit is wat je moet weten voor een soepele overgang van de grond naar de lucht.

 

Parking

Automobilisten kunnen parkeren op de kort- en lang parkeerterreinen van de luchthaven. De kort parkeerplaats bevindt zich direct buiten het terminalgebouw op de begane grond. De lange termijn parkeerplaats bevindt zich op korte afstand van de terminal. Maar de parkeerplekken van de airport zelf kunnen best duur zijn, daarom kan je ook kiezen voor een service zoals parkos als je wil parkeren vliegveld Eindhoven. Deze zijn ook een klein stukje van de airport af maar ze bieden je een hoop opties.

Inchecken

Volg bij aankomst op Eindhoven Airport de borden en instructies naar de incheck ruimte van de terminal. Omdat deze luchthaven redelijk klein is moet je dit makkelijk kunnen vinden, en tegenwoordig kan je het inchecken ook online regelen vanuit je mailbox. Door het online te doen maak je het een stukje makkelijker voor jezelf, maar als dit niet lukt is het ook niet erg, want het is goed te doen op de airport zelf. 

 

Veiligheid

Ja, er is beveiliging op Eindhoven Airport, net als iedere andere airport - hierdoor moet je minstens twee uur voor vertrek op de luchthaven zijn. Verwacht een veiligheidscontrole voordat je de vertrekhal binnen gaat. Gelukkig zijn deze bij airport Eindhoven erg snel en makkelijk, je moet in een lange rij wachten op je beurt en vervolgens gaan je koffer en jij door een scan. Omdat de nieuwste technieken worden gebruikt hier kost dit weinig tijd en hoef je eigenlijk nooit iets uit je koffer te halen.

Instappen

Passagiers wordt aangeraden iets eerder bij de boarding gate te zijn, minstens 30 minuten voor het geplande vertrek. Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, stappen in groepen in, dus zorg ervoor dat je alert blijft en luister naar het groepsnummer. Nieuwe veiligheidsprotocollen en het gebruik van mobiele apparaten kunnen het instapproces vertragen. Het beste advies is om geduldig te zijn en je niet te laten opjagen door de drukte of de nieuwe procedures. Je bent zo op je bestemming.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software