Zoek & boek

Visum voor Sri Lanka aanvragen: zo werkt dat

Of je nu een avontuurlijke reis wilt maken, een superluxe vakantie wilt of op zoek bent naar je roots, Sri Lanka is een fantastische reisbestemming. De natuur is overweldigend mooi en gevarieerd, de mensen zijn vriendelijk en gastvrij en als je als een vorst behandeld wilt worden, dan kan dat. Maar zonder visum van Sri Lanka kom je het land niet binnen. Daarom vertellen we je hier wat meer over de visumvoorwaarden van Sri Lanka en hoe je het makkelijkst aan zo’n visum komt.

ETA voor Sri Lanka

Als Nederlander of Belg moet je officiële reistoestemming hebben om Sri Lanka in te mogen. Dat kan met behulp van een ouderwets visum, dat door het consulaat aangebracht wordt in het paspoort. Maar een eenvoudigere manier is Electronic Travel Authorization voor Sri Lanka, of te wel ETA Sri Lanka. Om deze aan te vragen, heb je enkel een paspoort nodig wat tot minimaal zes maanden na het begin van de gewenste reisperiode geldig is. Wanneer de aanvraag toegekend wordt, krijg je je ETA als een PDF-bestand toegestuurd. Deze moet je uitprinten en meenemen op je reis. In principe komt iedere toerist hiervoor in aanmerking. Je mag met een ETA geen dienstbetrekking aangaan ter plekke.

Kosten visum Sri Lanka

Met een elektronisch visum van Sri Lanka mag je vanaf de datum van uitgifte binnen 180 dagen één keer een aangesloten periode van 30 dagen in het land verblijven. Dit toeristenvisum kost 49,95 euro per persoon, en is ook noodzakelijk wanneer je het land per boot aandoet. Stap je enkel over in Sri Lanka, dan heb je een overstapvisum nodig. Ook deze kost 49,95 euro per persoon. Reis je voor zakelijke doeleinden naar Sri Lanka, dan heb een zakelijk visum nodig. Dit kost 59,95 euro per persoon. Bij deze prijzen zijn wel alle bijkomende kosten zoals BTW, servicekosten en consulaire kosten inbegrepen. Ook kinderen hebben een eigen visum van Sri Lanka nodig. Het is mogelijk om een groepsaanvraag te doen. Dit is niet goedkoper, maar wel makkelijker dan voor iedereen afzonderlijk een aanvraag te doen.

Visum verlengen voor langer verblijf in Sri Lanka

Wil je langer verblijven in Sri Lanka dan 30 dagen, dan kun je ter plekke je visum verlengen. Dit doe je bij Immigration Services Centre in de hoofdstad Colombo. Je visum voor Sri Lanka wordt dan verlengd tot 90 dagen. In principe wordt deze aan iedere aanvrager toegekend die goede bedoelingen heeft.

Belangrijke voorwaarden visum Sri Lanka

Het is niet nodig om al vluchten geboekt te hebben wanneer je je visum voor Sri Lanka aanvraagt. Wel moet je wanneer je in Sri Lanka bent al een ticket voor de terugweg geboekt hebben. Daarnaast moet je ook in staat zijn om aan te tonen dat je voldoende financiële middelen om je verblijf in het land te kunnen bekostigen.

Aanvragen elektronisch visum Sri Lanka

Het aanvragen van de ETA, het elektronisch visum voor Sri Lanka, is eenvoudig. Het aanvraagformulier van VisumBuitenland is snel ingevuld. Je hoeft enkel je contactgegevens en paspoortgegevens in te vullen, plus natuurlijk de datum waarop je verwacht aan te komen in Sri Lanka. Daarnaast kun je een reisdoel selecteren en wordt er gevraagd naar je beroep. Dit laatste is omdat voor journalisten en diplomaten andere visumvoorwaarden gelden. Nadat je nog drie vragen hebt beantwoord over eventuele eerder aangevraagde visums voor Sri Lanka, kun je meteen online betalen en dan is je aanvraag afgerond. Het is dus niet nodig om je paspoort, pasfoto’s en aanvullende documenten op te sturen.

Spoedaanvraag visum Sri Lanka

Het is verstandig om minimaal een week voor vertrek het visum voor Sri Lanka aan te vragen. Het duurt meestal enkele dagen voordat je het visum ontvangt. Kom je er pas op het laatste moment achter dat je nog een visum moet hebben voor je reis naar Sri Lanka, en kom je er binnen 72 uur al aan? Niet getreurd, het is mogelijk om binnen gemiddeld 23 minuten een visum te bemachtigen met behulp van een spoedaanvraag. Je vult hiervoor het standaard aanvraagformulier in en geeft hierbij aan dat het om een spoedaanvraag gaat. Je betaalt een toeslag van 17,50 euro per persoon. Wil je de aanvraagprocedure nog eens in een video bekijken, dan kan dat hier.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…