Zoek & boek

Verrassend duurzaam op reis

Het cliché luidt dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Maar wie tussen diverse leuke last-minutes zijn vakantie aan het boeken is, geeft meestal toch ook een hoop om de bestemming. Sterker nog: bij de gemiddelde vakantie komen we het liefst zo snel mogelijk aan op de bestemming en kan de reis dus niet snel genoeg voorbij zijn. Daarom pakken we steeds vaker het vliegtuig en dat heeft ertoe geleid dat de reis op een nieuwe manier in de belangstelling is komen te staan. Aan de groei van het vliegverkeer te oordelen, valt het met vliegschaamte nog best mee. Maar ook al zullen de meesten zich niet al te druk maken, het is prettig en verrassend leuk om eens over de alternatieven van een vliegvakantie na te denken.

Met de auto op vakantie

Wie iets wil laten om de planeet een plezier te doen, denkt niet direct aan lange autoritten. Toch is het véél schoner dan vliegen. Een ouderwetse autovakantie heeft bovendien een ander voordeel boven vliegen: de reis wordt écht net zo leuk als de bestemming. Het voordeel van een autorit is namelijk dat je wat meekrijgt van de omgeving. Meer dan je vanuit een vliegtuig doet. Neem dan ook de tijd voor reis. Daarmee pak je de ontspanning waarvoor een vakantie tenslotte bedoeld is. En wie nu al te snel geneigd is om te denken aan de walmen van Fruittella terwijl je krampachtig je navigatie volgt op de Parijse Périphérique; je kunt ook een hele andere kant op.

Maak de oversteek naar Scandinavië en zet onderweg je tent op in Zweden. Dat mag daar namelijk overal. Een meer traditionele vakantie in een appartement in Noorwegen mag natuurlijk ook. Zorg wel voor een degelijke en goedkope autoverzekering met uitgebreide dekking in heel Europa. Dat geldt in het bijzonder voor Scandinavië, waar de afstanden groot zijn en het lokale prijspeil hoog. Voor elke reiziger en elke manier van reizen geldt: voorbereiding is belangrijk.

Treinen door Europa

Een andere vorm van reizen die wellicht wat herinneringen oproept: treinreizen. Wie vijf dagen in de week met frisse tegenzin op een vol perron hoopt op een zitplaats, associeert de trein wellicht niet met een ontspannen reis. Toch is de trein bij uitstek de manier om de landsgrens over te steken naar verrassende oorden. Met Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn uitstekende, luxe treinverbindingen. Vaak zijn deze ook een stuk sneller dan binnenlandse treinverbindingen. De trein brengt je binnen een dag naar schilderachtige stadjes in Centraal-Europa, Trafalgar Square of tot de voet van de besneeuwde toppen van de Alpen. Met onderweg natuurlijk ook alle mogelijkheden om van het uitzicht te genieten.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…