Zoek & boek

Tips voor een vakantie in Nederland

Ons land wordt niet alleen populairder voor toeristen, ook Nederlanders kiezen steeds meer voor een vakantie in eigen land. De zomers worden warmer en vakantieparken drukker. In Nederland is er ook genoeg te beleven en te zien! Hiernaast is het een groot pluspunt dat we niet ver hoeven te reizen en binnen no-time op de plaats van bestemming zijn. Ben jij van plan om binnenkort in Nederland op vakantie te gaan, maar weet je niet zo goed hoe je dit aanpakt? Lees dan vooral verder!

Locatie

We denken allemaal dat we Nederland erg goed kennen. Toch is dit vaak niet zo. Er zijn zo onwijs veel plekjes die we nog niet gezien hebben en waarvan we ook niet verwachten dat dit past bij ons kleine kikkerlandje. Zo kun je vakantie vieren op de Waddeneilanden, maar ook in het binnenland met prachtige natuurgebieden of in grotere steden in het Westen. Dit is allemaal afhankelijk van hoe jij je vakantie voor je ziet en wat je van plan bent om te gaan doen. Ben je een actieve vakantieganger? Dan kun je ook kiezen voor een vakantie op de Veluwe, waarbij je veel kunt wandelen en fietsen. Houd je meer van ontspanning? Dan kun je het beste naar een camping vlakbij het strand gaan. Zo heeft Hoek van Holland bijvoorbeeld meerdere campings, waarbij je op loopafstand van het strand zit. Ook in Zeeland vind je veel campings, waarbij je kunt genieten van rust maar ook van gezellige dorpjes en plaatsjes.

vakantie nederland tips

Accommodatie

Nederland kent veel campings, parken met vakantiehuisjes en bungalowparken. Deze liggen vaak in een prachtige omgeving, dichtbij de kust, bossen, meren en natuurgebieden. Voor mensen die meer voor luxe willen gaan zijn er ook genoeg verblijfsplaatsen in Nederland. Ben je op zoek naar een vakantiehuis met zwembad Nederland? Boek dan een vrijstaand huis in een natuurgebied dat je kunt delen met een groep vrienden. Of wil je wel naar een camping, maar met meer luxe voorzieningen? Er zijn ook diverse mogelijkheden voor glamping. Wees er echter wel snel bij voor een vakantiehuis met zwembad, deze accommodaties zitten vaak al ver van te voren volgeboekt.

Trekpleisters

Ons landje wordt steeds populairder dankzij onze unieke trekpleisters (oftewel bezienswaardigheden). Denk bijvoorbeeld aan onze prachtige molens, tulpenweilanden, herengrachten en Hunebedden. Ook mogen we niet onze Nederlandse markten met lekkernijen vergeten. Veel toeristen maken daarom ook een uitstapje naar een typische kaasmarkt of kaasboerderij. Waar je ook naartoe gaat, in elke provincie is er wel iets te beleven!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…