Populaire bestemmingen voor een last minute

Een last minute is natuurlijk een beetje avontuurlijk. Maar vandaag de dag stapt iedereen bijna even makkelijk in het vliegtuig als in de trein. Toch moet je last minute ook niet onderschatten. Zorg dat je papieren altijd op orde zijn en als jouw voorkeur uitgaat naar landen, waarvoor inentingen worden aangeraden, is het verstandig dat vooraf al goed geregeld te hebben. Wie van last minute reizen wil profiteren, moet ook ieder moment gereed zijn. Een aantal bestemmingen zijn altijd populair voor last minutes, een aantal hangt af van het moment. Hieronder staan er een aantal vermeld.

Brazilië

Hou je van het avontuur, maar ook van heerlijke zonvakanties? Dan is Brazilië tegenwoordig een zeer populaire bestemming voor last minutes. Natuurlijk is het een behoorlijk lange vlucht en het is ook prettig als je een tijdje in dit enorme land kan verblijven, omdat er zoveel is te doen en te bekeven. Uiteraard zal je Rio willen zien en de stranden waar de jetset graag verblijft. Maar je kunt ook op expeditie de Amazone in. Dat hoeft ook geen kapitaal te kosten als je met een van de vele boten de rivier opgaat. Veel luxe moet je dan ook niet verwachten maar wel een onvergetelijke ervaring. Zie hoe de kaaimannen de boot met hun ogen volgen en de lokale stammen nog steeds houten kano’s gebruiken in dit ruige gebied. Word gewekt door schreeuwende papegaaien en een zon die al vroeg in de ochtend warm is.

Kenia

Ook Kenia is de laatste jaren heel snel gestegen op de lijst van populaire bestemmingen voor een last minute. Als je gaat voor de safariparken moet je wel beseffen dat deze beslist niet goedkoop zijn. De plaatselijke bevolking beseft inmiddels ook heel goed dat aan de prachtige natuur die hun land rijk is ook een prijskaartje kan worden gehangen voor de toeristen. Maar Kenia heeft ook parelwitte stranden te bieden aan de Indische Oceaan, waar je helemaal kunt bijkomen tijdens een relax vakantie. De accommodatie in Kenia verschilt enorm in prijs, maar ook in kwaliteit. Een comfortabel hotel hoeft geen vermogen te kosten, maar besef dat je voor een dubbeltje niet op de eerste rang kan zitten, ook niet in Kenia.

Zuid-Europa

Al vroeg in het voorjaar kan je in landen als Spanje, Griekenland en Italië terecht voor een zonnige vakantie. Het is uiteraard ook beter om een last minute te nemen buiten het hoogseizoen. In die periode is het overal minder druk en kun jij betere deals maken als het aankomt op onderdak tijdens je trip. Ga jij voor de stranden van Ibiza en zoek je een schilderachtig baaitje om helemaal bij te komen? Of wil jij Rome bekijken in een periode dat de temperatuur nog aangenaam is en er nog geen wachtrijen zijn voor de bezienswaardigheden? Een last minute naar Zuid-Europa is snel geregeld en de accommodaties zijn er buiten het hoogseizoen vaak een stuk voordeliger. Zuid-Europa is een all-time topper voor last minutes.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software