Zoek & boek

Nederlandse natuur ontdekken met een camper

Nederland is een klein land met grootse natuur. Er zijn veel mooie plekken die je kan ontdekken met de camper of caravan. Het ene moment sta je in het bos en het andere moment kijk je uit over de woeste zee. In dit artikel delen we een paar leuke hotspots in eigen land.

Mag je nog wel op vakantie in eigen land?

Door de corona crisis zijn veel vakantieparken en campings gesloten tot 1 juli. Maar er zijn een aantal vakantieparken en campings die dankzij maatregelen toch open kunnen. Zo zijn groepsactiviteiten geschrapt en gezamenlijke ruimtes, zoals sanitair, verplicht gesloten. Bekijk voor vertrek de maatregelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om je vakantie veilig te stellen, kan je een eigen camper huren. In een camper, inclusief eigen sanitair, kan je gerust kamperen omdat je geen gebruik maakt van de voorzieningen van de camping. Ook kan je een caravan huren met eigen sanitair. Zo heb je alles voor jezelf én alle vrijheid om een memorabele roadtrip te maken door Nederland.

Natuurgebieden in Nederland

Op onderstaande plekken vind je veel natuurcampings waar je kan overnachten met je camper of caravan. Ga je liever survivallen in de wilde natuur? In Nederland zijn er een kleine 50 paalkampeerterreinen. Dit zijn speciale kampeerterreinen waarbij je, binnen 10 meter van de paal, gratis kan kamperen. Let op: hier is vaak geen stromend water aanwezig.

Veluwe

Voor echte natuurliefhebbers is de Veluwe de perfecte plek om in de buurt te kamperen. Het Nationaal Park Veluwezoom is een groot natuurgebied en je vindt hier verschillende landschappen. Van woeste bossen tot bloeiende heide. Door de prachtige heuvels en uitzichtpunten, hoef je het buitenland niet te missen. En als je rond de schemering op pad gaat, is er een grote kans om wilde dieren tegen te komen.

Texel

Wist je dat de camper of caravan gewoon op de boot kan? Zo kan je met eigen vervoer een van de prachtige eilanden ontdekken. Een echte favoriet is Texel, die niet voor niets is bestempeld als werelderfgoed door UNESCO. Het eiland is voorzien van bossen, heide, uitgestrekte stranden en wadden. De unieke natuur biedt een plek voor planten- en diersoorten die nergens anders voorkomen.

Noordwijk

Behoefte aan ontspanning én uitdaging? Dan biedt Noordwijk, in de provincie Zuid-Holland, daarin de ideale combinatie. Fiets langs het strand, struin door de duinen en ontdek de schatten van de zee. Ook actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen in Noordwijk. Op het strand kan je vliegeren, surfen, kanoën en kitesurfen. Powerkiten is hier ook erg populair, een combinatie van golfsurfen en kitesurfen in een.

Drenthe

Verschillende landschappen in één provincie, dat vind je in Drenthe. De provincie telt maar liefst drie Nationale Parken met elk zijn eigen natuurgebied. In Dwingelderveld sta je middenin het grootste heidegebied waar schapen en hun herders geregeld te vinden zijn. De bosrijke natuur van de Drentse-Friese Wold kan je lopend of per mountainbike ontdekken. En echte wandelaars kunnen terecht in de Drentsche Aa. Dit gebied wordt versierd door een beek van wel 28 km die reist langs 21 dorpen en gehuchten. En vergeet niet: een bezoek aan Drenthe is natuurlijk niet compleet zonder hunebedden!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…