Naar de zon tijdens de winter: de beste bestemmingen

Winter, dat zijn koude, donkere dagen en lange nachten met vriestemperaturen. Niet verwonderlijk dat sommige mensen in de kortere dagen van het jaar ronduit ongelukkig worden. Maar het kan ook anders! Door tijdens de winter een zonnige bestemming op te zoeken, verdwijnt je slecht humeur als sneeuw voor de zon. En met een doorlopende reisverzekering kan je met een gerust hart vertrekken. We zetten enkele topbestemmingen op een rijtje.

Aruba

Deze zonovergoten parel in het Caraïbische gebied staat ook tijdens de wintermaanden garant voor minimumtemperaturen van 24 graden en is daarom zeer geschikt om de koude Nederlandse wintermaanden te ontlopen. Als je van watersporten houdt, ben je in Aruba aan het goede adres. Diepzeeduikers en snorkelaars kijken hun ogen uit in de fascinerende onderwaterwereld. Zeilers, surfers en parasailers kunnen van januari tot maart hun hartje ophalen, aangezien de wind dan het hardst waait. Een vakantie om nooit te vergeten.

Mexico

In Mexico kan je tijdens de winter genieten van aangename temperaturen die overdag rond 26 graden liggen. De nachten kunnen daarentegen iets kouder zijn, maar de temperaturen zullen nooit onder het vriespunt dalen. Het prachtige weer, in combinatie met de geweldige gastronomie, maken Mexico de uitgelezen bestemming voor een relaxvakantie in het midden van de winter. In de grote badplaatsen vind je in de all-inclusive resorts alles wat je nodig hebt om volledig ontspannen terug te komen.

Dominicaanse Republiek

Op 10 uur vliegen van het koude Europa kom je in de wondere wereld van de Dominicaanse Republiek terecht. Met temperaturen tot 29 graden in de wintermaanden geniet je het hele jaar rond van tropische temperaturen. Het altijd aanwezige koele briesje zorgt voor een lekkere verfrissing. De witte stranden en de prachtige, turquoise Caribische Zee zorgen voor een onvergetelijke strandvakantie. Ben je meer avontuurlijk of sportief aangelegd? Dan kan je de idyllische watervallen of één van de historische paleizen van Columbus bezoeken of gaan golfen in Punta Cana. De winter was nog nooit zo magisch.

Kaapverdië

Kaapverdië heeft een subtropisch, droog klimaat. Dat is goed nieuws als je op zoek bent naar een zonnige winterbestemming. Ook in de wintermaanden geniet je er nog van 25 graden overdag, hoewel de avonden al iets koeler kunnen zijn. Surfers vangen de hoogste golven in januari en februari en duikers krijgen de meest prachtige uitzichten tot en met december. De Kaapverdische eilanden staan ook bekend om hun schildpadden, die tussen augustus en november geboren worden en daarna richting zee vertrekken. Je kan er ook walvissen spotten, onder andere op Boavista. Carnaval vier je uitbundig in februari. Verwacht grote praalwagens, veel kleur, muziek, dans en uitbundige outfits. Zo is er voor iedereen wat wils te vinden gedurende de hele winter.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software