Last minutes in Nederland

Misschien had je bij last minute niet direct aan Nederland gedacht en dat is ook wel logisch omdat je wat rezen betreft in Nederland maar weinig hoeft te verwachten op dit punt. Maar er zijn wel andere zaken waarbij je kan scoren als je geduld hebt en ook niet te kieskeurig bent wat bestemming betreft.

Hotel

De hotelwereld is enorm veranderd door het internet. Heb jij de laatste jaren nog wel eens eens een hotel gebeld om te reserveren. Maar het internet heeft ook de hotels zelf een enorme hoeveelheid extra mogelijkheden gegeven om hun capaciteit beter te benutten. Het is vandaag de dag natuurlijk veel eenvoudiger om de surfers te volgen en te ontdekken wat hun interesse heeft. Dat betekent ook dat men beter kan inschatten op welke dagen het bijna zeker is dat het hotel zal worden volgeboekt. Maar er zijn natuurlijk ook periodes dat iedere extra gast telt en het hotel bereid is daarvoor met minder genoegen te nemen. Vaak is her dan een soort kat en muis spel waarbij het een kwestie van geduld is en de uitkomst onzeker blijft tot het laatste moment. Hou er wel rekening mee dat je als last minute boekt niet echt de beste kamer zal krijgen.

Vakantiehuisjes

Wat geldt voor een hotelkamer, geldt ook voor de enorme aantallen vakantiehuisjes die Nederland inmiddels rijk is. Waar hotelkamers vaak maar geschikt zijn voor een klein gezin of een stel, zijn er op het gebied van vakantiehuisjes veel meer verschillende types. Het zal dan ook duidelijk zijn dat veel verhuurders erop gebrand zijn om de grotere vakantiewoningen te verhuren. Een villa voor 20 personen met binnenzwembad moet nu eenmaal in de verhuur veel meer opleveren dan een klein appartement voor twee. Als jij daarom voor een familie- of groepsuitje op zoek bent naar luxe accommodatie is het een optie om te kiezen voor een dergelijke last minute. Uiteraard is het dan wel noodzakelijk dat er voldoende flexibiliteit bestaat bij de planning van het uitje. Voor kleinere gezelschappen zijn last minutes in een vakantiehuisje vooral interessant in die periode dat er geen sprake is van een schoolvakantie en het weer niet optimaal is. Maar als last minute reiziger mag je ook geen hoge eisen stellen.

Verzorgde vakanties in Nederland

Er zijn natuurlijk reisbureaus die verzorgde vakanties regelen in ons land en daarvoor redelijk vroeg moeten inkopen. Als het dan een beetje tegenzit met de verkoop van een degelijke reis zal de organisator op den duur ook een beetje nerveus worden. Dit probleem doet zich evenals bij buitenlandse reizen ook voor bij binnenlandse. Het is natuurlijk ook vaak een probleem om te gaan stunten met een reis als de meerderheid van de reizigers al het volle pond heeft betaald. Sommige reisorganisaties kiezen dan voor het systeem van een last minute aanbieding, maar meestal zonder er te veel ruchtbaarheid aan te geven. Een bezoek aan een aantal reisbureaus is dan soms een optie om een dergelijke reis te boeken voor een aantrekkelijke prijs.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software