Last minute naar de winterzon

Heb jij het ook zo druk aan het eind van het jaar? Voorbereidingen voor de feestdagen, de laatste loodjes op het werk, energieleveranciers met elkaar vergelijken om volgend jaar goedkoper uit te zijn... En de dagen worden ook nog eens korter en donkerder. Voor jou geen winterdip! Verwen jezelf met een ontspannen last minute naar de winterzon, om lekker op te laden.

Winterzon voor een lage prijs

Een last minute is doorgaans goedkoper dan een vakantie die je ver van tevoren boekt. Des te sneller je vertrekt, des te goedkoper de last minute vaak is. De reis, hotelkamers en vliegtuigstoelen zijn namelijk vaak al ingekocht waardoor ze vlak voor vertrek voor een lagere prijs verkocht worden. Daarnaast is een winterzonvakantie meestal goedkoper dan een zonvakantie tijdens de zomervakantie. De vraag is in de zomer namelijk op zijn hoogst, waardoor niet alleen de prijs voor je vakantie hoger ligt, maar ook de prijzen op je vakantiebestemming. Normaliter ben je het voordeligst uit als je buiten de vakanties reist.

Vakantiedagen opmaken

Heb jij nog maar weinig vakantiedagen gebruikt dit jaar? Dan is het handig om deze toch nog te benutten, zeker als jouw werkgever niet de optie biedt om ongebruikte vakantiedagen uit te laten betalen. Ook als je juist weinig vakantiedagen over hebt kan het handig zijn om een last minute winterzonvakantie te boeken. Boek deze dan rondom de feestdagen, waardoor de vakantie minder vakantiedagen kost. Door alleen 23, 24 en 27 december vrij te nemen kun je al ruim een week op vakantie.

Veel keuze

Bij het uitzoeken van een last minute is het aanbod meestal groot. Er blijven altijd wel reizen over op alle bestemmingen. Ga jij ontspannen op de rustige stranden van Spanje of Turkije, zoek je de zon op in Aruba of Bonaire of ben je op zoek naar een avontuurlijke reis naar Thailand of Indonesië? Welke plek je ook wilt bezoeken, de kans is groot dat je een geschikte last minute vindt. Als je van plan bent om in de kerstvakantie te reizen kan het wel zijn dat je flexibel moet zijn qua vliegtijden en accommodaties doordat de vraag in deze periode weer groter is.

Geen inpakstress

Als jij een last minute boekt moet je direct in actie komen, want je vertrekt al binnen een paar dagen of weken. Jij hebt dus helemaal geen tijd voor inpakstress, voordat je naar de zon vertrekt. Gooi wat leuke zomeroutfits in de koffer, bikini's en zwembroeken mee en natuurlijk een luchtig paar slippers en je bent er helemaal klaar voor. Daarnaast zijn er altijd genoeg mogelijkheden om lekker te shoppen in de winkeltjes op jouw vakantiebestemming, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele vergeten items.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software