Ibiza verkennen met een huurauto: tips

Het prachtige eiland Ibiza is groter dan de meeste bezoekers denken. De ideale bestemming voor een zomers verblijf, maar ook wanneer je de winterzon opzoekt. Met een oppervlakte van bijna 600 km2 is het zonovergoten Ibiza 3 keer zo groot als Texel. De lengte van het eiland is ongeveer 40 kilometer en de breedte is maximaal 20 km. Er is veel te zien op het eiland maar daar heb je wel vervoer voor nodig. Er is openbaar vervoer, maar dat komt niet overal en met de tijden neemt men het ook niet zo nauw. Taxi’s zijn overal beschikbaar, maar het is een kostbare zaak om op die manier het eiland te gaan bekijken. Een auto huren op Ibiza is de meest aantrekkelijke optie als je flexibel wilt zijn en veel wilt zien. Parkeren is meestal geen probleem. Er zijn parkeerterreinen bij vrijwel iedere horecagelegenheid of strand. Is er geen plek meer dan vind je op loopafstand in het algemeen een ander terrein. Parkeren is niet overal gratis, maar vergeleken met ons land valken de tarieven mee. Ga je voor een huurauto? Lees dan de volgende tips.

1. Reserveer altijd tijdig een auto

Er zijn veel autoverhuurbedrijven op Ibiza, dus heb je keuze genoeg. Via een site als Easyterra kan je de tarieven en voorwaarden vergelijken. Vaak zijn er ook aanbiedingen. Wacht echter niet te lang met reserveren. Als je een huurauto gaat regelen vlak voordat je vertrekt, zal je vrijwel zeker een hoger tarief betalen dan wanneer je tijdig reserveert.

2. Leeftijd doet er toe

Op Ibiza mag je wettelijk een auto huren als je 21 of ouder bent. Veel verhuurbedrijven hanteren echter een hogere leeftijdsgrens zoals 22 of 23. Ook is het gebruikelijk dat je een toeslag betaalt als de hoofdbestuurder jonger is dan 25. Ga je met een groepje met verschillende leeftijden dan is het verstandig om even op te letten op wiens naam de auto moet worden gehuurd.

3. Your creditcard, please

De meeste autoverhuurbedrijven verwachten dat jij een creditcard kan overleggen. Het gaat daarbij dan niet zozeer om de betaling van de huur als wel om de mogelijkheid om een waarborgsom via de card te kunnen regelen. Heb jij geen creditcard of wil je die niet gebruiken voor het huren van een auto, neem dan contact op met het verhuurbedrijf over andere mogelijkheden.

4. Denk aan de verzekering

Als je naar de tarieven kijkt om een auto te huren op Ibiza zijn deze meestal exclusief verzekering en dat kan een behoorlijk verschil maken. Op een vergelijkingssite als Easyterra zijn er vaak meerdere opties en hoef je niet altijd voor de dure plaatselijke verzekering te kiezen. Een kwestie van even goed opletten.

5. Vol in - Vol uit

Voor de meeste huurauto’s geldt dat je deze met een volle tank krijgt aangeleverd en je de auto ook weer volgetankt moet inleveren. Dit is meestal voordeliger dan andere opties, waarbij de verhuurder de tank na gebruik vult en de brandstof in rekening brengt. Hou er op Ibiza rekening mee dat je eerst een bedrag moet betalen en dan pas kan tanken.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software