Zoek & boek

Hoe vind je een goede last minute?

Wil jij graag voordelig op reis? Dan is het een goed idee om een last minute te boeken. Dan kun je namelijk én op het laatste moment beslissen én je hebt altijd een goedkoper verblijf. Maar hoe vind je nu een goede last minute? Wij geven je een aantal tips.

1. Houd social media van reisorganisaties bij

Vaak zijn er op het laatste moment nog een aantal plaatsen open. Of dat nu om een vliegtuig of om een hotel gaat. Natuurlijk wil elk bedrijf graag dat er zoveel mogelijk mensen meegaan of verblijven. En daarom zullen zij hun best doen om die laatste plaatsjes voordelig aan de man te brengen. Op social media zie je daarom vaak op het laatste moment leuke aanbiedingen.

2. Neem een persoonlijke reisadviseur

Wat je de laatste tijd steeds vaker ziet, zijn reisadviseurs. Zij weten precies waar ze moeten kijken als het op last minutes aankomt en bellen je dan als er een interessante aanbieding voorbijkomt. Natuurlijk kun je bij hen ook precies aangeven wat voor soort reis je zoekt, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Zij vragen wel bemiddelingskosten voor hun diensten. Wat die kosten bedragen, wordt vooraf aangegeven.

3. Gebruik vergelijkingssites

Heb je een leuke last minute gevonden van een hotel, vlucht of iets anders voor jouw reis? Check dan eens op een vergelijkingssite wat de prijzen van het moment zijn. Zo zie je meteen of de aanbieding echt scherp is en of je bij een andere aanbieder misschien nog een betere prijs krijgt. Op vergelijkingssites kun je soms een nog betere last minute vinden.

4. Surf ook eens incognito

Het is zeker verstandig om gebruik te maken van de incognito-modus van je browser. Zo kunnen de websites die je bezoekt de gegevens niet opslaan en word je gedrag op de website niet gevolgd. Als je dan de volgende dag weer wilt kijken, dan zijn de gegevens in ieder geval niet aangepast aan de hand van jouw surfgedrag.

5. Vermijd de populaire bestemmingen

Voor de meest populaire bestemmingen betaal je ook de hoogste prijs. Spanje en Griekenland zijn bijvoorbeeld al jaren dure bestemmingen. Er zijn genoeg landen met evenveel zonuren die wat minder op het toerisme gericht zijn en dus ook minder prijzig zijn dan deze voorbeelden. Wat dacht je van een vakantie in Albanië?

6. Controleer welke data het meest verstandig zijn

Een last minute in de zomervakantie boeken? Dat is natuurlijk niet zo voordelig als wanneer je in het laagseizoen op vakantie gaat. Check van tevoren eens wat de schoolvakanties zijn. In die periodes zijn de accommodaties en dergelijke vaak veel duurder dan buiten de vakanties.

7. Zet interessante websites bij je favorieten

Heb je een aantal websites gevonden waar je leuke aanbiedingen kunt vinden? Sla die dan eens op onder je favorieten. Zo kun je op een later moment nog eens kijken of een aanbieding wat voor je is.

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…