Zoek & boek

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je goed voorbereid bent. Je boekt jouw last minute gewoon online en dat kan in een tijdsbestek van 5 minuten gebeurd zijn. En wat dan als je morgen al vertrekt? Zorg er altijd voor dat jij goed voorbereid op reis bent.

1. Zorg dat je reispapieren in orde zijn.

Het lijkt een simpele opmerking, maar een van de belangrijkste dingen is dat je reispapieren in orde moeten zijn. Je wilt niet bij de douane staan met een paspoort dat net verlopen is, met een ID-kaart die voor dat land niet geldig is of zonder visum. Kijk dus van tevoren welke papieren jij nodig hebt om naar het land van je keuze te reizen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je al onderweg bent.

2. Houd altijd wat contant geld op zak

Natuurlijk kun je bijna overal met je pinpas betalen. Maar stel nu dat je ergens onverwacht een taxi neemt waar je alleen cash kunt betalen of dat je pinpas weigert als je een betaling wilt doen bij een buitenlandse automaat. Het is altijd een goed idee om wat contant geld op zak te hebben voor noodgevallen. Zorg er echter wel voor dat het ook niet te veel is, zodat je niet veel kunt verliezen en het ook niet gestolen kan worden.

3. Denk aan je huissleutels

Natuurlijk heb je die niet nodig op reis, maar je wilt toch niet thuiskomen en dan beseffen dat je sleutels nog binnen op de deur staan? Het is dus zeker belangrijk om in de haast niet te vergeten je sleutels mee te nemen. Dat voorkomt een hoop moeilijkheden wanneer je weer thuiskomt!

4. Neem het adres van je hotel mee

Als je op locatie bent, dan ben je vaak de details van je reis vergeten door alle drukte van het reizen. Het kan dus zomaar gebeuren dat je op het vliegveld staat en het adres van je hotel vergeten bent. Als je een taxi wilt nemen of met het openbaar vervoer gaat reizen, dan is het ook belangrijk dat je weet waar je naartoe moet.

5. Vergeet je medicijnen niet

Slik je medicijnen of vitaminepillen? Neem die dan ook mee op reis, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Wanneer je medicijnen door blijft slikken, dan blijft je spiegel op peil en houd je je gezondheid goed.

6. Bekijk het weerbericht

Natuurlijk kan het in Nederland zomer zijn. Maar als het in Denemarken bijvoorbeeld 15 graden is, dan is dat toch een stuk kouder. Het is dan zeker een goed idee om ook een lekkere jas bij je te hebben. Ook al ga je op zomervakantie, dan is het toch verstandig om warme kleren mee te nemen. Check altijd het weerbericht even van je bestemming. Geniet van je last minute!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...
hoe vind je goede last minute

Hoe vind je een goede last minute?

Wil jij graag voordelig op reis? Dan is het een goed idee om een last minute...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…