Een roadtrip door Nederland maken? Hier moet je heen!

Als je flink doorrijdt ben je binnen drie uur van Noord naar Zuid Nederland gereden. Maar hoe vet is het om juist af en toe te stoppen in de leukste plaatsjes van Nederland? Of maak een echte roadtrip en huur zo nu en dan een vakantiehuisje om echt van een plek te genieten. Want er zijn zoveel leuke plaatsen in Nederland die je echt niet kan overslaan. In dit artikel vind je drie plekken waar je echt heen moet wanneer je gaat roadtrippen door Nederland.

Begin helemaal bovenaan: Groningen

Het is inmiddels een bekend gezegde: er gaat niets boven Groningen. Daarom mag je deze gezellige stad echt niet missen. Het krioelt hier van de studenten die deze stad tot een bijzondere belevenis maken. Als je een vakantiehuis in Nederland gaat huren, dan ben je in Groningen op de juiste plek. De stad heeft namelijk veel te bieden, maar ook in de ommelanden (zoals Groningers de omgeving om de stad heen noemen) is veel te beleven. Huur bijvoorbeeld een huisje aan het rustige Schildmeer en bezoek het heerlijke zandstrand, de vele horecagelegenheden of de luxe jachthaven. Houd jij juist meer van de kust? Lekker de frisse zeewind door je haren en een echte zoute zeelucht? Kies dan voor een huisje direct aan de Waddenzee!

Ga de natuur in: Overijssel

Ondanks dat Nederland zo klein is, heeft het ook veel prachtige natuur te bieden. De provincie Overijssel is daar geen uitzondering op. Bezoek bijvoorbeeld de De Sallandse Heuvelrug. In dit nationaal park vergeet je bijna dat je in Nederland bent! Door de vele heuvels kun je hier flink wandelen en vanaf het hoogste punt op de heuvelrug heb je een mooi uitzicht over het landschap. Ben jij niet zo’n wandelaar? Je kunt hier ook fietsen, mountainbiken of zelfs paardrijden! Tip: ben je met een grote groep? Huur dan een groot vakantiehuis en geniet met z’n allen van de prachtige omgeving. Grote vakantiehuizen zijn namelijk vaak een stuk goedkoper dan een aantal losse huisjes.

Eindig met een zachte G: Noord-Brabant

Nog verder naar het zuiden ligt een van de gezelligste provincies van Nederland: Noord-Brabant. Hier kun je niet alleen de lekkerste Bossche bollen van de wereld eten, maar vind je ook nog de mooiste vakantiehuisjes van Nederland. Kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuisje met eigen zwembad en je komt het huis niet meer uit. Zonde, want Noord-Brabant heeft zoveel moois te bieden. Gelukkig kun je ook een huisje kiezen inclusief fietsen en zo al het gezelligs van deze provincie ontdekken. Houdoe!  

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software