Een last minute vakantie met de vouwwagen

Op dit moment is reizen met de auto populair en er wordt massaal vanuit Nederland richting Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en andere landen gereden. Wat ook weer hip is, is kamperen. Of dit nu op een glamping of een boerencamping is; we willen weer graag back to basic. Ook een vakantie met de vouwwagen is weer helemaal terug van weggeweest. Vooral voor last minute vakanties is deze manier van reizen ideaal. Inpakken en wegwezen dus!

Waarom een last minute vakantie met de vouwwagen?

Wanneer je een last minute reis gaat maken moet je al snel alles voor je vakantie geregeld hebben. Niets is dan zo gemakkelijk om je spullen in de auto te kunnen gooien, de vouwwagen er aan te koppelen en te vertrekken. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, zoals comfortabele bedden, een keukentje, keukenbenodigdheden, opbergkastjes en genoeg bewegingsruime voor het hele gezin. Je hoeft niet na te denken over wat je allemaal mee moet nemen en kunt binnen no time gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Verschillende soorten vouwwagens

Zoals er tal van verschillende soorten tenten en caravans zijn, kun je ook kiezen uit een verscheidenheid aan vouwwagens. Er is voor iedereen wel een geschikte vouwwagen te vinden die voldoet aan zijn of haar eisen. Kies voor een luxe vouwwagen met een perfect uitgeruste keuken, koelkast, een fietsendrager, binnentent, voortent en een kingsize bed. Of ga voor iets minder luxe maar nog altijd comfortabel en praktisch.

Alle vouwwagens die te koop zijn kunnen altijd worden aangevuld met extra accessoires zoals luifels, campingbedden, keukengerei etc. Je kunt het dus zo gek maken als je het zelf wilt. De prijs voor een vouwwagen ligt meestal rond de 6000 en de 11.000 euro, afhankelijk van de uitrusting. Daarnaast zijn vouwwagens tegenwoordig super gemakkelijk in gebruik en snel een eenvoudig op te zetten. Geruzie over de tentharingen is dus verleden tijd!

Met de vouwwagen naar Duitsland

Duitsland is het perfecte vakantieland om met de vouwwagen te gaan verkennen. Het ligt slechts op een aantal uur rijden van Nederland en is in het bezit van vele top campings om je vouwwagen op te zetten. Mooie bestemmingen in Duitsland waar veel campings liggen zijn het Zwarte Woud, de Moezelstreek, het Bodenmeer en Beieren. Je begeeft je hier midden in de natuur en kunt optimaal genieten van je comfortabele vouwwagen.

Met de vouwwagen naar Zwitserland

Ook Zwitserland is een vakantieland bij uitstek als het gaat om kamperen met de vouwwagen. Omdat het een duur land is, kun je door het reizen met de vouwwagen een hoop geld besparen. Daar komt ook nog bij dat de natuur in Zwitserland bijna te mooi is om er niet optimaal van te genieten. Het is zonde om in een hotel te zitten! Je rijd vanuit Nederland al binnen 7 uur naar Zwitserland, waar je top campings kunt vinden in onder andere Geneve, het meer van Luzern, Wallis, het meer van Lugano en Berner Oberland. Denk eraan om op tijd je vignet voor Zwitserland aan te schaffen, anders mag je sommige wegen niet betreden. Met de vouwwagen naar Frankrijk Besluit je last minute naar Frankrijk te rijden met de auto, dan zijn de mogelijkheden qua kamperen eindeloos. Vlakbij huis kom je al de mooiste bestemmingen en campings tegen waar jouw vouwwagen perfect zou passen. Denk eens aan de prachtige regio’s de Vogezen, de Jura, de Elzas of Bourgondië. Maar ook Bretagne, de Dordogne en Normandië zijn prima te doen qua afstand. Houd er rekening mee dat je op veel wegen in Frankrijk tol moet betalen.

Met de vouwwagen naar Slovenië

Een nog redelijk onontdekte parel in Europa maar ideaal voor een vakantie met de vouwwagen, is het mooie Slovenië. De natuur is hier prachtig, mooie campings liggen voor het oprapen en het is goedkoop. Vooral in de omgeving van het Triglav Nationaal Park, de Soca rivier, de wijnstreken Vipava Valley en Brda en rondom de Logar Valley zit je helemaal goed. Let er wel op dat je op veel plekken in Slovenië niet zomaar mag “wild kamperen”. Hier gelden namelijk strenge regels voor vanwege het natuurbehoud. Daarnaast heb je ook voor het reizen naar Slovenië met de auto een geldend tolvignet nodig.

Met de vouwwagen naar Oostenrijk

Oostenrijk is ook een top land wanneer je lekker wilt kamperen in de natuur, met de frisse berglucht om je heen. Waar in dit mooie land je ook komt, je zult zonder moeite een mooie camping vinden waar je een geweldige vakantie kunt beleven. Vooral in het zuiden van het land is er veel keus. In Karinthië, Salzburgerland, Tirol en Stiermarken begeef je je midden in de bergen, omringt door besneeuwde bergtoppen en koeien met bellen. Of je nu een camping zoekt met alles erop en eraan of liever back to basic wilt; het kan in Oostenrijk allemaal.

Wanneer je naar een van deze of andere landen gaat met de auto, let dan goed op de verkeersregels die gelden in het desbetreffende land!

Natuurlijk zijn er nog veel meer landen waar je prima met de vouwwagen terecht kan. De ideale manier van reizen op dit moment; eenvoudig, praktisch, snel en goedkoop. Wat wil je nog meer?

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software