De leukste last minute stedentrips

Een stedentrip is eigenlijk een mini-vakantie waar je in korte tijd heel veel kunt zien en meemaken. Juist door de korte duur is een last minute daarom vaak een ideale manier om op een voordelige manier een leuk uitstapje te maken. Je hoeft immers voor een korte trip veel minder voorbereidingen te treffen dan voor een langere reis. Natuurlijk zal je zelf een aantal favoriete bestemmingen hebben, maar het is verstandig om voor een last minute een bestemming te kiezen waar veel op wordt gereisd. Misschien dat jij de hoofdstad van Moldavië wel interessant vindt als bestemming, maar de kans dat je daar een voordelige last minute voor vindt is een stuk beperkter dan de onderstaande bestemmingen.

Londen

Misschien ben je hier al vaker geweest, maar in deze enorme stad is altijd wat nieuws te zien of te beleven. Momenteel is Londen het tweede financiële centrum ter wereld na New York. Het aantal vluchten naar de hoofdstad van Engeland is dan ook erg groot. Het is niet zeker of dat na Brexit zo zal blijven, dus een beetje haast kan geen kwaad. Natuurlijk is Londen geen goedkope stad, maar jij kan je stedentrip zo duur maken als je zelf wil. Voordelige hotels en restaurant vind je niet in het centrum, maar het vervoer is er via de metro zo goed, dat je overal snel kan komen.

Istanbul

Iedere dag vliegen er Turken uit heel Europa terug naar hun geboorteland voor een kort of lang verblijf. Dat betekent dat er het hele jaar door ook last minutes zijn te scoren. Istanbul ligt op de grens van Europa en Azië en heeft de bezoeker erg veel te bieden. Wil je een goedkoop uitje naar deze stad dan is het wellicht het overwegen waard om een last minute met hotel inbegrepen te zoeken. Op die manier heb je meer zekerheid voor een onderkomen dat voordelig maar ook comfortabel is.

Parijs

Wie wil er nu niet een reisje maken naar de stad van de liefde? Je moet er wel rekening mee houden dat de meeste last minutes naar Parijs beschikbaar zijn in de periodes van vakantie. Dat betekent dat de stad flink vol zit met toeristen. Natuurlijk is er de onvolprezen metro en daardoor kan je ook een hotel zoeken dat wat verder van het centrum is gelegen. Informeer van tevoren goed in welk deel van de Franse hoofdstad het hotel is gelegen. Er zijn wijken waar toeristen uit westerse landen minder welkom zijn.

New York

Natuurlijk hoort de Big Apple op deze lijst, want wie wil nu niet een meer de trip naar de Verenigde Staten maken. Er is aan vluchten vanuit Europa geen enkel gebrek, dat zal duidelijk zijn. Maar het is tegenwoordig ook niet zo eenvoudig meer om in de VS binnen te komen, ook niet als Nederlander. Wil je toch een keer meemaken wat het betekent om je te storten in de smeltkroes van vele volkeren, zorg dan dat je papieren in orde zijn.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software