Cultuur snuiven of van de natuur genieten; Kies eens voor het water!

Een stedentrip of een dagje cultuur snuiven in een andere stad in Nederland is altijd leuk! Maar heb je er al eens aan gedacht om een leuke stad vanaf het water te verkennen, met jouw eigen opblaasbare boot? Waarschijnlijk niet! Lees daarom snel verder voor de mooiste vaarroutes van Nederland.

Het water op met een opblaasbare kano

Hoe je jouw trip ook hebt uitgestippeld, je zal eerst een bootje nodig hebben. Op bekende wateren worden vaak kano’s of boten verhuurd. Maar wil je echt helemaal onafhankelijk zijn? Kies dan voor een opblaasbare kano. Je eigen opblaasbare kano geeft je alle vrijheid om waar dan ook het water in te stappen en de mooiste verborgen plekken te verkennen. Zelfs in Nederland ;)

Vaarroute 1; De Loosdrechtse Plassen - Noord Holland

Het Loosdrechts Plassengebied is perfect geschikt voor een dagje varen of kanoën. De plassen staan bekend om het vele groen en verschillende aanlegplaatsen. Je kijkt je ogen uit wanneer je langs de schilderachtige dorpjes aan de Vecht vaart en kunt tegelijkertijd genieten van de mooie natuur. Heb je even geen zin meer om te kanoën, dan heeft het Loosdrechts Plassengebied verschillende openbare aanlegplaatsen waar je heerlijk kunt ontspannen. Ook kun je ervoor kiezen om een frisse duik te nemen. Vaar gewoon even naar het strand bij De Strook of langs de eilanden Meent en Marcus Pos, hier kun je lekker zwemmen.

Vaarroute 2; De grachten van Utrecht - Utrecht

Wil je toch liever iets meer van de stad zien, kies dan voor deze vaarroute door de Utrechtse grachten. Utrecht staat bekend om haar mooie grachten en gezellige cafés en terrassen aan het water. Huur aan de waterkant een kano of kies ervoor om met jouw eigen opblaasbare kano, kajak of rubberboot door het water te peddelen. Zeker wanneer de temperaturen hoog zijn en de zon lekker schijnt, is deze vaarroute een echte aanrader. Na jouw trip op het water kun je nog prima van het bourgondische leven en de cultuur genieten met een hapje en drankje bij een restaurant aan de gracht.

Vaarroute 3; De Biesbosch - Brabant

De Biesbosch is prachtig om te varen. Geniet vanuit je kano van de mooie natuur of ga op zoek naar mooie strandjes. In de Biesbosch heb je verschillende vaarroutes waar geen gemotoriseerde boten mogen komen. Ideaal wanneer je met jouw kano, kajak op opblaasboot op avontuur bent. Iconisch aan de Biesbosch, zijn de ruim 300 bevers die er leven. Ga je rond de periode mei en juni naar het gebied, dan kun je de mooie diertjes zomaar eens tegenkomen.

Ga ervoor!

Of je nu alleen gaat varen, met een groep vrienden of romantisch met z’n tweetjes. Ga er gewoon voor! Met een eigen opblaasboot heb je alle vrijheid en kom je op de mooiste plaatsen. Stop aan de waterkant voor een gezellige picknick of ga lekker wat drinken op een terrasje. Zo maak je van jouw vaartocht een onvergetelijke ervaring.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software