Amerika en Australië houden de deur nog even dicht

Langzaamaan openen verschillende Europese landen hun deuren voor toeristen uit andere landen. Het gebeurt geleidelijk en voorzichtig, om een sterke nieuwe opleving van het coronavirus te kunnen voorkomen. Ook in Nederland zelf zijn toeristen weer welkom. Een aantal landen houden de deur nog even dicht. Het gaat hierbij onder meer om de Verenigde Staten en Australië. Voor veel toeristen reden om dit jaar voor een vakantie naar Nice, Marseille of bijvoorbeeld Parijs te kiezen. Wel hoopt men op relatief korte termijn weer te kunnen dromen over een reis naar New York, Washington of Sydney.

Vakanties binnen Europa uitgesteld tot het najaar

Hoewel er steeds meer mogelijk is, hebben veel gezinnen besloten de vakantie uit te stellen tot in het najaar. Voornaamste reden hiervan is het feit, dat met name jongeren in gezinnen nog niet volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat zij zich voor vertrek moeten laten testen. Ook bij terugkomst in Nederland geldt bij een reis uit sommige vakantielanden dat een verplichte test noodzakelijk is. Daar komt bij dat men zonder het vaccin niet goed beschermd is tegen een besmetting met het virus. Het zou vervelend zijn, als men in het buitenland in het ziekenland belandt door een besmetting. Wel merken websites als Woty.nl, dat de vraag naar informatie over verschillende Europese vakantielanden toeneemt. Ook reisbureaus geven aan dat het aantal boekingen voor het najaar toeneemt.

Men heeft de charme van een vakantie in eigen land ontdekt

Het is de vraag of het aantal gezinnen wat kiest voor een vakantie in het buitenland terugkeert naar het aantal van voor de pandemie. In de afgelopen anderhalf tot twee jaar hebben veel mensen de charme van een vakantie in eigen land ingezien. Zij kiezen voor het kamperen op een Nederlandse camping, huren een huisje voor het hele gezin, enzovoorts. Nederland kent ontzettend veel fraaie natuur, naast de verschillende steden. Je ontdekt dit vanaf de fiets! Fietsen op basis van knooppunten is hierbij populairder geworden. De knooppunten brengen je langs de mooiste plekken in Nederland. Daarbij is het volgen van dergelijke routes heel eenvoudig. Je kunt vooraf een route samenstellen op basis van plaatsen die je invoert.

In september mogelijk nieuwe versoepelingen

Tijdens de zomermaanden werd een groot aantal regels losgelaten door de Nederlandse overheid. De kans is groot, dat er ook in september versoepelingen volgen. Onder meer in België werd onlangs al dermate hard versoepeld, dat het leven daar nagenoeg is teruggekeerd naar het oude normaal. Wel houdt men nog een slag om de arm, doordat men weer vaker in huis zit. De temperatuur daalt en de dagen worden korter. Dit leidt er mogelijk toe dat het aantal besmettingen met het coronavirus oploopt in de komende periode. Iets wat kan leiden tot het uitstellen van de beoogde versoepelingen.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software