Zoek & boek

5 tips voor het boeken van jouw ideale zomervakantie

Ga jij binnenkort je vakantie boeken voor deze zomer? Neem er dan de tijd voor. Het boeken van je zomervakantie kan namelijk een hele klus zijn. De mooiste bestemmingen vliegen je om de oren en de ene deal lijkt nog beter dan de andere. Last van keuzestress? Herkenbaar! Met deze vijf tips boek jij met gemak jouw ideale zomervakantie.

1. Kies je ideale vakantiebestemming

Allereerst natuurlijk het leukste gedeelte, het kiezen van je vakantie. Naar wat voor soort vakantie ben je op zoek en welke bestemming past daarbij? Bedenk hoe zonnig jouw vakantie moet zijn, wat de maximale reistijd mag zijn en wat jouw vakantiebudget is. Gaat je voorkeur uit naar veel zonnen en zwemmen? Of ben je meer van het cultuur snuiven en pittoreske dorpjes bezoeken? Neem dit mee in je bestemmingskeuze. Als je weet wat je zoekt, kun je gaan kijken welke bestemmingen hierop aansluiten.

2. Boek tijdens het vroegboekseizoen

In sommige gevallen kan het voordelig zijn om een vakantie last minute te boeken. Met name als je met een klein reisgezelschap gaat en je weinig eisen hebt. Heb je daarentegen toch wat wensen en ga je bijvoorbeeld met het hele gezin, dan is dit een stuk lastiger. Zeker als je gebonden bent aan het hoogseizoen. Er zijn in deze periode veel vakantiegangers met dezelfde wensen. Dit zorgt ervoor dat de beste vakanties al vroeg worden weggekaapt en de keuze steeds kleiner wordt. Gouden tip: boek je zomervakantie tijdens het vroegboekseizoen. Het vroegboekseizoen loopt van januari tot maart en in deze periode scoor je hoge vroegboekkortingen.

3. Vind de beste deal

Er zijn veel reisaanbieders die dezelfde vakanties aanbieden. Het loont daarom om verschillende aanbieders en prijzen te vergelijken. Je hoeft hiervoor zeker niet alle aanbieders af te gaan, er zijn online veel prijsvergelijkers en websites met de beste vakantie aanbiedingen te vinden die dit al voor je hebben uitgezocht.

4. Annuleringsbeleid

Let ook altijd even op het annuleringsbeleid. Zeker in deze tijd is het goed om te weten wat de voorwaarden zijn. Is er een kans dat de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld door het coronavirus? Dan is het goed om te checken of je de vakantie dan bijvoorbeeld kosteloos kan omboeken.

5. Check het reisadvies

Als laatste is het belangrijk om van tevoren te kijken wat de situatie is op jouw vakantiebestemming. Check daarom altijd even het reisadvies via de website van Buitenlandse Zaken. Alles in orde? Dan kun je jouw zomervakantie gaan boeken en kan de voorpret beginnen!

Arnoud
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

hoe altijd klaar voor last minute reis

Hoe ben je altijd klaar voor een last minute reis?

Wil jij altijd een last minute reis kunnen boeken? Dan is het wel zaak dat je...
aanbieders last minute

Welke aanbieders van last minutes zijn er?

Waar moet je precies kijken als jij een last minute wil boeken? Welke aanbieders van last...
tips tricks aanvragen esta

Tips & Tricks bij het aanvragen van een ESTA

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Dit document is nodig om per boot of vliegtuig naar...
ontspannen kaapverdie

Heerlijk ontspannen in prachtig Kaapverdië

Kaapverdië is in meerdere opzichten een prachtige vakantiebestemming. Kaapverdië bestaat uit meerdere eilanden en biedt vakantiegangers...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met last minute vakanties voor je…