10 tips voor last minute reizigers

1. Surf anoniem.

Surf anoniem, omdat je uiteraard wordt gevolgd over het net als je dat niet doet. Hierdoor is het voor verbonden sites niet moeilijk om juist die prijzen te verhogen waar jij interesse in toonde. Kijk op je browser instelling om privé te surfen.

2. Kijk eens op de luchthaven.

Ga op de luchthaven (Schiphol) bij de diverse aanbieders van reizen langs om te kijken wat er nog mogelijk is. Vandaag de dag is het aanbod vaak beperkt en moet je niet te kieskeurig wezen. De volgende dag een nieuwe poging moeten wagen, is ook een mogelijkheid.

3. Ga op zoek op internet.

Uiteraard zal je geduld moeten hebben en ook het kaf van het koren scheiden. Vaak is het mogelijk om je in te schrijven waardoor je informatie krijgt over aanbod in een regio waar jij interesse in hebt of gewoon alles wat een lage prijs heeft. Je moet zelf alles doen, maar dan kost het verder ook niks.

4. Neem een ‘persoonlijk reisadviseur’ in de arm.

Dat klinkt wat dubbel als je op zoek gaat naar goedkope reizen. Maar er zijn ook al mensen die er hun ‘vak’ van hebben gemaakt om goedkope last minutes op het net te traceren. Voor een redelijke vergoeding kan je die informatie krijgen. Natuurlijk zijn er geen garanties.

5. Koop losse tickets.

Kijk of je ook losse tickets kunnen krijgen als je een bepaalde vakantie geheel last minute wilt regelen. Vaak heeft een hotel ook nog een (beperkt) aanbod aan last minutes kamers. Hetzelfde geldt voor vakantiehuisjes en ook bijvoorbeeld huurauto’s. Het kost tijd maar kan ook erg veel voordeel opleveren.

6. Vergelijk prijzen.

Vergelijk altijd de vliegtickets op een site die je vergelijkingen biedt van goedkope vluchten. Het is daarbij zeker in het begin verstandig om niet meteen op 1 site te vertrouwen. Vergelijk ook de uitkomsten van een vergelijkingssite met die van een concurrent. Op een bepaald moment vind je dan wel degene die jou de goede informatie biedt.

7. Zoek een goedkoop hotel op het internet.

Ook het aantal sites dat bijna over ieder hotel in iedere stad informatie heeft en aanbiedingen doorgeeft, wordt steeds groter. Maak zelf daarom de keuze en probeer het meest voordelige aanbod te vinden. Ook hier leer je al doende.

8. Check altijd de kwaliteit van je hotel.

Je gaat natuurlijk wel voor je plezier op reis en het zou beslist afbreuk daaraan doen als je onderdak van een dergelijk bedroevend niveau is dat je daar eigenlijk niet wil slapen. Zoek naar referenties van reizigers zoals jij om een indruk te krijgen.

9. Kies voor een bijzonder land.

Het is nu eenmaal niet altijd rustig in de wereld en sommige landen raken daardoor tijdelijk uit de gratie. Ga niet naar een risicoland toe, maar overweeg een goedkope trip naar een land dat inmiddels weer als veilig wordt beschouwd.

10. Kies het juiste tijdstip.

Een last minute boeken naar een populaire zonbestemming in het hoogseizoen zal je niet echt veel voordeel kunnen opleveren. Ook in de schoolvakanties is het aanbod aan goedkope reizen meestal zeer beperkt. De rest van het jaar is een betere keuze.

© 2024 — vertrekdirect.nl — development by Harris Software