~ Finland ~

Rust en ruimteHet land van de rust en ruimte, het Noorderlicht, duizenden meren (meer dan 190.000!) en uitgestrekte bossen. Finland is een van de laatste landen van Europa met échte wildernis. Het is zowel een topbestemming in de winter als in de zomer. In de wintermaanden kun je er uitstekend skiën, langlaufen, sledetochten maken door de ongerepte natuur of tochten met de sneeuwscooter. Daarnaast ben je bijna verzekerd van het Noorderlicht, én sneeuw! Slaap in een ijshotel, sneeuwkasteel, of een prachtige Finse blokhut. Opties genoeg!

Maar ook in de zomer is Finland een topbestemming. Ervaar de rust van de bossen en neem een duik in een spiegelglad meer. Verblijf in een sfeervolle Finse blokhut of een prachtig gastvrij hotel met natuurlijk een sauna! Je kan er eindeloze wandeltochten maken door de bossen en over bergen. De vele rivieren en meren zijn uitermate geschikt voor een kanotocht of ga raften op een woeste rivier. Al die meren zijn natuurlijk ook zeer aanlokkelijk voor vissers! Gooi een hengel uit en kom compleet tot rust in dit prachtige land.

Voor een stedentrip kun je ook terecht in Finland, en dan met name de hoofdstad Helsinki. De stad is gelegen aan de Finse Golf en is opvallend ruim van opzet. Er is een uitstekende balans van natuur en cultuur in de stad. Een boottocht geeft een hele nieuwe kijk op de stad met z'n vele designwinkeltjes, gezellige bars, cafés en restaurantjes.