~ Dominicaanse Republiek ~

Het mooiste land op een eilandDe Dominicaanse Republiek is een land gelegen op het eiland Hispaniola, in het Caribisch gebied. Heerlijk luieren op het strand en wegdromen in je hangmat... Honderden kilometers parelwitte en goudgele stranden met azuurblauw zeewater. Bootexcursies naar de vele droomeilanden rond de Dominicaanse Republiek zijn erg populair. Er zijn veel luxe resorts met een perfecte service.

Het land biedt uitgestrekte woestijnen, regenwouden, verborgen lagunes, mysterieuze valleien, sprookjesachtige grotten, majestueuze bergtoppen, verfrissende watervallen, prachtige koraalriffen, meer dan 400 scheepswrakken, prachtige natuur reservaten en historische gebouwen.

Jarabacoa is een mooi gelegen bergdorp waar veel activiteiten worden georganiseerd. Hier kun je de hoogste berg van de Dominicaanse Republiek beklimmen, de Pico Duarte.

De zon en rustliefhebbers kiezen meestal voor Punta Cana en Bavaro aan de Oostkust. De sportieve reiziger kiest weer voor het surfparadijs Cabarete. In het noordoosten ligt een prachtig schiereiland Samana. In het zuiden is het minder druk, maar Bayahipe is weer heel populair. De ligging in het Nationale Park del Est en aan de Caribische Zee, zorgt voor een echte topbestemming. Voor excursies is Bayahibe de vertrekplaats naar de droomeilanden.